
Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Ahmed Kutucu'nun ardından ikinci transferini forvet hattına yaptı. Sarı-kırmızılı ekip, dünya futbolunun yıldız isimlerinden Alvaro Morata'yı, zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte Milan’dan kiraladı. 32 yaşındaki İspanyol golcü, Galatasaray’a bağlayan resmi sözleşmeye imza atarken, kısa süre içinde İstanbul'a gelmesi bekleniyor.
MORATA RESMEN GALATASARAY'DA
Sarı-kırmızılı ekip, uzun süredir gündeminde olan Morata için Milan ile el sıkıştı ve transferi resmiyete döktü. Deneyimli santrfor, sezon sonuna kadar kiralık olarak forma giyecek ve sözleşmesindeki zorunlu satın alma maddesi gereği yaz döneminde bonservisiyle birlikte Galatasaray’a katılacak.
İspanyol yıldızın İstanbul’a gelişi için saatler sayılırken, taraftarlar da Morata’yı karşılamak için büyük bir heyecan içinde.

GARDI'DEN TRANSFER PAYLAŞIMI
Morata transferinde kilit rol oynayan menajer George Gardi, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Abdullah Kavukçu ve yıldız futbolcu ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştı. Bu paylaşım, transferin tamamlandığının en net göstergelerinden biri oldu.

3,5 YILLIK ANLAŞMA
Milan’dan zorunlu satın alma maddesiyle kiralanan Morata’nın, Galatasaray yönetimiyle 3.5 yıllık sözlü anlaşmaya vardığı öğrenildi. Sezon sonuna kadar sarı-kırmızılı formayı giyecek olan İspanyol forvet, kiralık dönemi tamamlandıktan sonra 3 yıllık resmi kontrata imza atacak.
Finansal detaylara bakıldığında, Morata sezonun geri kalanı için yaklaşık 3 milyon Euro kazanacak, uzun vadeli sözleşmesinde ise yıllık maaşının 6 milyon Euro’nun biraz üzerinde olacağı belirtiliyor.

ALVARO MORATA'NIN KARİYERİ
Atletico Madrid altyapısında futbol eğitimine başlayan Morata, daha sonra Real Madrid'in genç takımına transfer olarak büyük sahneye adım attı. Kariyerinde Real Madrid, Juventus, Chelsea, Atletico Madrid ve Milan gibi Avrupa’nın dev kulüplerinde forma giyen golcü, istikrarlı performansıyla her zaman önemli takımların gözdesi oldu.
Aynı zamanda İspanya Milli Takımı’nın kaptanlığını da yapan Morata, EURO 2024’te ülkesiyle şampiyonluk sevinci yaşadı. Transfer piyasasında büyük bir değere sahip olan yıldız forvet için bugüne kadar 200 milyon Euro'nun üzerinde bonservis bedeli ödendi.
Bu sezon Milan formasıyla 25 maçta 6 gol ve 2 asistlik katkı sağlayan tecrübeli santrfor, Galatasaray’a hücum hattında yeni bir dinamizm kazandırması bekleniyor.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Morata’yı görmek için büyük bir heyecanla beklerken, transferin Galatasaray'a şampiyonluk yolunda önemli bir güç katacağı düşünülüyor.
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış