AA & Ensonhaber

Galatasaray, Shakhtar Donetsk le sözleşmesini fesheden Tete'yi renklerine bağladı.

Galatasaray'ın Borsa İstanbul'a gönderdiği ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) da yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Profesyonel futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins ile 4+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmış olup, her bir sezon için net 2 milyon 800 bin avro garanti ücret ile toplam 3 milyon 100 bin avro net imza ücreti ödenecektir.

"Şampiyon takıma gelmiş olmak harika bir duygu"

Tete transferinin ardından şu cümleleri kurdu:

"Burada olduğum için çok mutluyum. Muhteşem taraftarı olan büyük bir kulüp. Umarım her şey yolunda gider. Teklif aldığımda çok mutlu oldum. Menajerimle konştum ve Türkiye'de oynamak isteyeceğim kulüp olduğunu söyledim. Galatasaray'ın tarihi hakkında bilgilere sahibim. Şampiyon takıma gelmiş olmak harika bir duygu. Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Gol ve asistlerimle katkı sunmak istiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele veriyoruz, en iyi performansımı göstermeyi amaçlıyorum."

Tete'nin istatistikleri

Sol ayaklı Brezilyalı oyuncu, çoğunlukla sağ kanatta forma giyerken zaman zaman santraforda da oynuyor.

Geçen sezonun ilk yarısını Lyon'da geçirdi. 17 maçta 13 isabetli şutta 6 gol kaydederken takımı adına 1 penaltı kazandırdı, arkadaşlarına da 3 gol fırsatı hazırladı.

Lyon'un teknik direktörü Peter Bosz, "Tete özel bir oyuncu ve onun boşta olmasına şaşırdım" diyerek oyuncunun yeteneklerinin altını çizdi.

Rakibini geniş alanda karşılamayı seven Tete, yüzde 43 değerinde başarılı dribblinge imza attı.

Topla oynamayı çok fazla seven Sambacı, yarım sezonda maç başı 0.9 top kaybı yaparken %81'lik pas isabeti değeriyle mücadele etti.

Takıma defansif yönden de katkı veren Tete, top çalmada maç başı 1.2, pas arasında da 0.8'lik değerle öne çıktı.