Transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray gurbetçi oyuncu Kerem Demirbay'ı kadrosuna kattı.

Sarı-kırmızılılar uzun süredir gündeminde olan Kerem Demirbay'ın transferine dair tüm detayları KAP'a bildirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Profesyonel futbolcu Kerem Demirbay ve kulübü Bayer 04 Leverkusen Fussball GmbH ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 3.7 milyon euro transfer bedeli ödenecektir. Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 3 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 1 milyon euro sezonluk ücret ödenecektir.

Ramiz Dayı temasıyla duyuruldu

Galatasaray transferi duyurduğu videoda Ramiz Dayı temasını kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları içeriği beğenirken, paylaşımda, "Salı gecesi İstanbul'a bir adam indi... Elinde bir bavul, içinde parçalı bir forma..." ifadelerine yer verildi.

Başarılı futbolcu da transfer sürecinin oldukça zor geçtiğinin altını çizdi.

Zor bir transfer süreci oldu. Leverkusen uzatmak istedi. Ben istemedim, ısrar ettim. Mücadele dolu bir 6-7 hafta oldu ve imzamı attım. Burada oynamak benim için çok gurur verici.

Leverkusen'e 32 milyon euroya gitmişti

Galatasaray'ın 3.7 milyon euro karşılığında renklerine bağladığı Kerem Demirbay, 2019 yılında Bayer Leverkusen'e tam 32 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu.

2 kez Almanya Milli Takımı'nın formasını da giyen tecrübeli futbolcu, Hamburg, Dortmund, Kaiserslautern gibi takımlarda da yer almıştı.