Hatayspor maçının kadrosuna alınmadı! Wilfried Zaha, eski takımına dönüyor
Haber Merkezi

Süper Lig'de 2024-2025 sezonunun açılış mücadelesinde son şampiyon ile Hatayspor karşı karşıya geldi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanan bu müsabaka öncesinde ise ev sahibi takım sarı-kırmızılılarda sıcak bir gelişme yaşandı.

KADRODA YOK

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Wilfried Zaha, teknik direktör Okan Buruk'un verdiği kararla maç kadrosunda yer almadı.

CRYSTAL PALACE İLE ANLAŞMAYA VARDI

Fildişi Sahilli ismin, kadroda yer almamasının ise görüşmeleri yapmasından kaynaklı olduğu öğrenildi.

Sports Digitale'nin haberine göre; Wilfried Zaha, Crsytal Palace ile anlaşmaya vardı. Oyuncu kulüplerin anlaşmayı tamamlamasını bekliyor.

"KENDİNİ RİSKE ETMEK İSTEMİYOR"

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Zaha'nın yakın zamanda transfer görüşmeleri vardı. Premier Lig'de tekrar oynamaya sıcak bakıyor. Bugün tesisteydi ama bu tür durumlarda oyuncu kendini riske etmek de istemiyor. Kendisiyle konuştuk. Birlikte kadroda olmamasının daha doğru olduğuna karar verdik.

ZAHA-OKAN BURUK KRİZİ

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0'lık çarpıcı bir skorla yenilen ve kupayı kaybeden Galatasaray'da karşılaşmanın sonunda bir kriz yaşanmıştı.

Teknik direktör Okan Buruk, kaybedilen derbinin ardından takımın yıldızı Wilfried Zaha'dan şikayetçi olduğunu belirtmişti.

Başarılı teknik adam, Zaha hakkında şunları demişti:

Aslında 10 kişi kalınca Zaha'yı yanıma çağırıp yeni dizilişi anlattım. Kaan'ın stopere, Barış'ın sağ beke geçmesini, 4-3-2 dizilmemizi söyledim. O oyunculara farklı bir şey söyledi. O yüzden Barış sağ beke geçemedi, Kerem stopere geçti. Oradaki karışıklığı düzeltmeye çalıştım. Bazen görev verdiğiniz oyuncular yanlış da anlayabiliyor. Çok hücumcu bir takımdık. Stoperimiz eksilince yeni dizilişi söyledim. Bu tam olarak iletilemedi. Onunla ilgili Kerem'i çağırıp konuştum. Bu arada da yediğimiz goller oldu.

Süper Kupa maçının 75. dakikasında oyuna giren Zaha, Okan Buruk'un yaptığı bu açıklamalar sonrasında ise sosyal medya hesabında profil fotoğrafını siyaha çevirerek dikkatleri çekmişti.

PİYASA DEĞERİ 11 MİLYON EURO

Zaha, Crystal Palace'dan ayrılarak 2023-2024 yaz transfer döneminde bonservissiz bir şekilde sarı-kırmızılılara imza atmıştı.

Geçen sezon Galatasaray formasını 42 resmi maçta giyen 31 yaşındaki isim, 2110 dakikada 10 gol ve 5 asistle mücadele etti.

11 milyon euro piyasa değeri bulunan deneyimli futbolcunun sarı-kırmızılı takımla 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.