Manchester City'den şaşırtan İlkay Gündoğan hamlesi
Haber Merkezi

Manchester City'nin, Galatasaray'ın listesinde olan İlkay Gündoğan'ı tekrar kadrosuna katma konusunda ilgilendiği ortaya çıktı.

Almanya Milli Takımı'ndan emekli olduğunu açıkladığı gün, Barcelona'dan ayrılması gündeme gelen Gündoğan için City'nin devreye girdiği belirtiliyor.

Sky Germany'nin aktardığına göre; Barcelona, bu yaz transfer döneminde Gündoğan'ı satmayı planlıyor. Ancak, New York Times'ın haberine göre, Manchester City, 33 yaşındaki orta saha oyuncusuna olan ilgisini yeniden canlandırdı.

BARCELONA'NIN MALİ SIKINTILARI

Barcelona'nın mali sıkıntılar nedeniyle yüksek maaşlı oyuncuları kadrosundan çıkarmak istediği, bu nedenle İlkay Gündoğan'ın da gönderilmesi planlandığı ifade ediliyor.

Katalan devinin, 1 milyar euroyu aşan borçları nedeniyle yeni transferleri kayıt altına almakta zorlandığı belirtiliyor.

Bu yaz RB Leipzig'den Dani Olmo'yu 55 milyon euro + 5 milyon euro bonus karşılığında transfer eden Barcelona'nın, kadrosunda yer açma peşinde olduğu kaydedildi.

MANCHESTER CITY'DEN ŞAŞIRTAN HAMLE

Manchester City'nin eski kaptanını geri getirme fikri İngiltere'de şaşkınlıkla karşılanırken, bu hamlenin için de sürpriz olduğu ifade ediliyor.

Çünkü Gündoğan, geçen sezon Barcelona için kilit bir oyuncu olmuş ve La Liga'da 36 maçta 5 gol ve 9 asistle dikkat çekmişti.

Gündoğan'ın Manchester City'deki son sezonunda da üretken bir performans sergilediği, Premier Lig'de 31 maçta 8 gol ve 5 asist yaparak kulübün ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna katkıda bulunduğu belirtiliyor.

2022-23 sezonunda Manchester City'nin Arsenal'ı geride bırakıp lig şampiyonluğunu kazanmasında önemli roller üstlenen Gündoğan, Leeds ve Everton'a karşı attığı gollerle Premier Lig kupasını kazanmalarına kritik katkı sağlamıştı.