Shakthar Donetsk'ten Tete açıklaması: Galatasaray, 150 milyon euroluk tazminatı üstlendi
ensonhaber.com

Ukrayna kulübü Shakhtar Donetsk, Tete'nin usulsüz transferi gerekçesiyle Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etmişti.

FIFA açılan davayla ilgili kararını en geç 11 Temmuz tarihinde açıklayacak.

"Galatasaray, 150 milyon euroluk tazminatı üstlendi"

Kulübü CEO'su Sergiy Palkin'den, Tete davasıyla ilgili açıklama geldi.

Tete'nin sözleşmesinde 150 milyon euroluk tazminat maddesi vardı. Şimdi Tete ve Galatasaray, bu tazminat sorumluluğunu birlikte üstlendi.

"Avukatlarımız da devrede"

Uzun zamandır bu işin peşini bırakmıyoruz. Gereken adımları attık, dolu dolu belgelerle FIFA'ya savunmamızı verdik. Avukatlarımız da devrede. Top artık FIFA'da. Kararı onlar verecek.

Ne olmuştu?

Shakhtar Donetsk ile sözleşmesi devam eden Tete Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle FIFA'nın sağladığı 'ek kural 7'yi kullanarak Ukrayna ekibinden erken ayrıldı. Ancak futbolcunun Galatasaray'a gitmesinin kurallara aykırı olduğunu savunan Shakthar, FIFA'ya başvurdu ve tazminat talep etti.

Ukrayna ekibi, kural 7 şartlarının sağlanmadığını iddia ediyor...

FIFA'dan açıklama yapılmıştı

FIFA’dan ESPN’e konuşan kaynaklar, her oyuncunun durumunun farklı değerlendirileceğini, bu yüzden oyuncuların serbest kalma hakkına sahip olmadığını belirtti.

Ukrayna kulüplerinin mali durumu da dikkate alınarak Ek 7’ye bazı değişiklikler getirildi.

Bu değişiklikler arasında, Ek 7’den yararlanmak isteyen oyuncu ve personelin 1 Temmuz’a kadar kulüplerine yazılı olarak bildirimde bulunmaları ve 7 Mart 2022’den sonra sözleşme yenileyenlerin artık sözleşmelerini feshedemeyecekleri yer alıyor.

Ek-7 maddesi nedir?

FIFA, Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmalardan dolayı iki ülkede oynayan yabancı oyunculara, geçici olarak transfer olma imkanı tanımıştı.