Thomas Meunier, Trabzonspor'dan ayrılık sürecinde yaşananları anlattı
Haber Merkezi

Belçikalı futbolcu Trabzonspor'dan ayrılık süreci hakkında açıklama yaptı.

Meunier, " ile aramızdaki anlaşmalara tamamen uydum. 15 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olan bir fesih hakkım vardı ve bunu kullandım. Trabzonspor'da bir sezon daha kalma konusuna kapalıydım. Lille, fesih maddesini etkinleştirdiğim anda Trabzonspor'la iletişime geçti. Her şey doğru ve saygılı bir şekilde yapıldı. Kulübün benim hakkımda yaptığı açıklama tamamen yersiz. İsmimin ve ilkelerimin çiğnendiği bir açıklama. Trabzonspor, bana ayağa kalkmak için bir fırsat verdi ve ben de 5 ay boyunca kulüp için her şeyimi verdim. Trabzon'a ve orada tanıştığım herkese daima saygı ve saygı duyacağım, teşekkürler Trabzon" şeklinde konuştu.

Trabzonspor tepkili

Trabzonspor'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Futbolcu tarafından yapılan fesih işlemine ilişkin olarak başta Thomas Andre Meunier olmak üzere ilgili tüm taraflara yönelik yasal süreçler şirketimiz tarafından başlatılmıştır" denilmişti.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, katıldığı bir yayında Meunier'in takımdan ayrılmak istediğini ve tek taraflı olarak sözleşmesini feshettiğini açıklamıştı:

Ailevi nedenlerden dolayı bir madde koymuştuk sözleşmeye. Ailesinin yaşadığı bölgedeki bir takıma transfer olması durumunda anlayış gösterecektik. Burada da şöyle bir şart vardı, anlaşacak takım her kimse daha öncesinden Trabzonspor'la iletişime geçecek ve Trabzonspor da ona göre planmasını yapacaktı. Bu maddenin süresinin dolmasına 5 dakika kala bir mail geldi kulübümüze. Tek taraflı olarak bize anlaşmasını bitirdiğini söyledi. Bu olayın ardından her türlü hukuki haklarımızı kullanmak için avukatlara bilgi verdik. Gideceği kulüple alakalı dava açıyoruz. Bir daha Trabzonspor formasını giymesi mümkün değil.