Antoine de Saint-Exupéry'un Küçük Prens kitabının canlı gösterisi yapılacak
Haber Merkezi

Dünyanın dört bir yanındaki nesillerin okuduğu Küçük Prens, 200 milyon adet sattı, 250 dil ile en çok çevrilen ikinci kitap konumunda. Zamana meydan okuyan klasiğin sahne uyarlaması ise hepimize, aslında esasen önemli olan birçok şeyin gözle görülmeyen kavramlar olduğunu öğretiyor. Antoine de Saint-Exupéry'un yazdığı kitap ilk olarak 1943'te yazıldı.

Bu büyüleyici sahne deneyimi, 21 Kasım’dan itibaren 1 Aralık’a kadar bir dizi gösteriyle İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde olacak.

Yapımı Broadway Entertainment Group tarafından üstlenilen Küçük Prens, sihirli bir birinci sınıf şöleninde sahnede canlanıyor. Küçük Prens'in ödüllü yaratıcı ekibinde heyecan verici isimler yer alıyor.

Yönetmen ve koreograf Anne Tournié liderliğindeki gösterinin opera metninin uyarlamasına adını yazdıran Chris Mouron aynı zamanda ortak yönetmen koltuğunda oturuyor.

KÜÇÜK PRENS

Yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry, 1935 yılında bir hız rekorunu denerken, Sahra Çölü’nün ortasına düştü. Bu durum yazarın kitabı yazarken kendi hayatından ilham aldığını düşündürmektedir. Ayrıca yazar, eserini dostu Leon Werth’in çocukluğuna adamıştır. Kitabın başarısından dolayı Küçük Prens ve Antoine de Saint- Exupéry’nin resmi Fransa’da, 50 franklık banknotların üzerine basılmıştır.

KÜÇÜK PRENS EKİBİ

Orijinal müzik Terry Truck tarafından hazırlanırken, koreografide yardımcı olan isim Noellie Bordelet. Marie Jumelin video tasarımında yer alırken, Peggy Housset kostüm, Stéphane Fritsch aydınlatma, Tristan Viscogliosi ise ses tasarımını üstleniyor.

Video projeksiyonundaki isim Etienne Beaussart olurken, saç ve makyajdan sorumlu olan Carmen Arbues Miro ve dekorlara kendi bakış açısını sunan Aurélie Gandilhon da takımın mükemmel olmasını sağlayan diğer önemli kişiler.