Nilüfer Göle'den yeni bir kitap daha

Nilüfer Göle'den yeni bir kitap daha

Yirmi yıl önce yazdığı "Modern Mahrem" kitabıyla Türkiye'de büyük ses getiren, tabuları yıkan ve adeta bir kaynak eserin sahibi olan Paris Ehess Üniversitesi Öğretim Üyesi Nilüfer Göle'nin yeni kitabı "Mahremin Göçü" de gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında ses getirmeye başladı.

Nilüfer Göle'den yeni bir kitap daha'MAHREMİN GÖÇÜ' İLE GEÇMİŞTEN BUGÜNE YOLCULUK

Daha önce Türkçe, İngilizce ve Fransızca kitaplar yazan ve kitapları Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve diğer Avrupa dillerine çevrilen Nilüfer Göle, son kitabı "Mahremin Göçü"nde geçmişten günümüze bir yolculuk yaptırıyor.

Burka yasağı ile ilgili Fransa Parlementosu'na da davet edilen Göle son kitabında, ilk kitabını yazarken nasıl bir serüven geçirdiğinden, ODTÜ yıllarına ve Avrupa'dan Türkiye'ye ve İslam'a karşı olan bakışa da ayrıntılı olarak değiniyor.

Kitapta özel bir bölümde yer alan Sibel Eraslan, Hidayet Şefkatli Tuksal, Nihal Bengisu Karaca ve Ali Bulaç gibi önemli yazarların söylemleri de oldukça ilgi çekiyor.

NİHAL BENGİSU'DAN ANEKTODLAR

Özellikle Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın türbanlı kadınların yaşadığı çatışmalar, 11 Eylül Sonrası'ndan verdiği anekdotlar, ABD ve Avrupa'nın Müslüman ülkelerdeki insan ve kadın haklarına bakış açısı ve Medeniyetler Çatışması hakkındaki söylemler ile bazı Avrupa ülkelerinden verdiği örnekler son günlerin gündem maddeleri olacak gibi gözüküyor.