
Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Sedat Ergin oldu. Hürriyet Dünyası’nda düzenlenen törende Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, yeni genel yayın yönetmeni Sedat Ergin’i çalışanlara takdim etti.
SABANCI: HÜRRİYET PUSULASINDAN HİÇ ŞAŞMADI, ŞAMAYACAK
Hürriyet Dünyası’nda düzenlenen törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, yaptığı konuşmasında şunları söyledi;
"Bizim işimiz her zaman sadece gazetecilik. Pusulamız güvenilir habercilik, bağımsız yayıncılık. Kurulduğu günden bu yana, özellikle de Doğan Grubu’nun çatısı altında olduğu 20 yıldır Hürriyet bu pusulasından hiç şaşmadı, şaşmayacak."
"YARATICI FİKİRLER BÖYLE ORTAMLARDA FİLİZLENİR"
Hürriyet, yarım yüzyıldır Türk basınının amiral gemisi. Ancak tarihinde hiçbir zaman Hürriyet’e bugünkü kadar çok ihtiyaç duyulmadı. Habercilikte okurlarımızla her gün daha sıkı, daha anlamlı bir ilişki kurabilmek için kendimizle yarışmalıyız. Bütün hürriyetler önemlidir ancak içlerinde biri bizim için çok özeldir: O da ifade hürriyeti… Farklı görüşlerin ya da kimliklerin birbirini yermeden, kırıp dökmeden aynı mecrada aynı ortamda ifade edilebilmesi asıl varılması gereken yerdir. Ötekinden ürkmeden, korkmadan, gözünün içine bakarak, açıkça konuşmak… Yaratıcı fikirler böyle ortamlarda filizlenir."
"FARKLI GÖRÜŞLERİ BULUŞTURUYORUZ"
Medyanın işini "siyasetin önünü açmak, her türlü fikrin tartışılacağı platform oluşturmak" şeklinde özetleyen Vuslat Doğan Sabancı şöyle devam etti;
"Böyle bir platform oluşturabilmek için varsa önyargılarımızdan kurtulmaya çalışmalıyız. Özeleştiri yapabilmeliyiz ve ortak yapıcı bir dili savunmalıyız. Mesleğimizin özünde de yeni bilgilerin, yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak var. Bazen ezber bozmak, bazen de okurlarımıza yeni zihin kapıları açmak. Biz farklı görüşlerin bir arada Hürriyet’te bulunmasından tarafız. Kendini yalnız hisseden toplulukların da Hürriyet’te ifade bulmasından tarafız. Yeter ki üslup birliği içinde olalım. Fikirlerimiz ayrı olsa da, aynı alfabeyi kullanmalıyız. Koromuz çok sesli olsa da, nota sistemi aynı olmalı. Çok seslilik, kakofoni demek değildir. Bir tek ortak amacımız var, Hürriyet’i her alanda daha ileriye taşımak; ve bu sayede, Türkiye’ye daha fazla Hürriyet getirmek."
ERGİN: ESAS OLAN GAZETECİLİĞİMİZİ EVRENSEL KURALLARA UYGUN BİR BİÇİMDE YAPMAKTIR
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ise, Hürriyet’in okuruyla olan özel bağlarının dokusunda hayatın kendisinin olduğunu hatırlatarak, şu mesajları verdi;
“Hayata, hayatımıza sahip çıkmak, hayata asılmak, hayatı dolu bir şekilde yaşama arzumuz var. Hayatımızla aramıza kimseyi sokmamak, kendi değerlerimize, ideallerimize, kendi yaşam tarzımıza sahip çıkmak kararlılığı var. En temelinde, bireyin istediği gibi olabilme hakkı var. İşin esası, gazeteciliğimizi evrensel kurallara uygun bir biçimde yapmaktır. Bunu yaparken hatasız olmak yeterli değil. Bir bu kadar önemlisi, adil olmamız, olaylara, olayların öznesi olan insanlara adil yaklaşmamız gerekiyor.
"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İLERİ GÖTÜRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"
Kişilik haklarına saygı gazeteciliğimizin ana düsturu olmalıdır. Nefret söylemi bu gazetenin kapısından içeri girmemelidir. Kadınlara karşı saygısız, ayrımcı dile bütün sayfalarımız kapalı olmalıdır. Bizim en önemli sermayemiz, bağımsız gazeteciliğimizdir. Bizim var olma nedenimiz gazetecilik. Gazetecilik değerlerine sahip çıkacağız, bu değerleri yücelteceğiz, gazeteciliğin bayrağını yükseltmeye, bütün sıkıntılara rağmen basın özgürlüğünü ileri götürmeye çalışacağız."
YILMAZ ÖZDİL İSTİFA ETMİŞTİ
Hürriyet gazetesi, 10 gün önce Yılmaz Özdil’in yazısını yayınlamamnıştı. Özdil, bunun üzerine istifa etmişti.
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış