Roj TV'yi sevindirecek karar

Sabah saat 9'ta başlayan duruşmada hakim, Roj TV'nin dondurulan banka hesaplarının kullanıma açılmasıyla ilgili talebini kabul etti. Karar, davayı takip etmek için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen onlarca Roj TV sempatizanı arasında sevinçle karşılanırken Kopenhag Polis Savcısı kararın hemen ardından temyiz için yüksek mahkemeye başvurdu.

Ağustos ayında davanın açılmasından sonra televizyonun Danimarka'da bulunan dört banka hesabı güvenlik dolayısıyla Kopenhag Polisi tarafından dondurulmuştu. Roj TV'nin Danimarkalı avukatı Bjoern Elmquist hesapların dondurulmasının hemen akabinde mahkemeye başvurmuş ve hesapların kullanıma açılmasını istemişti. Bugün bu başvuruyu değerlendiren Kopenhag Şehir Mahkemesi Roj TV'nin talebini kabul etti ve Roj TV'nin hesaplarının dondurulmasının yanlış olduğuna karar verdi. Bu kararla birlikte televizyonun Danimarka'nın çeşitli bankalarında bulunan yaklaşık 327 bin kronu yeniden kullanıma açıldı.

ROJ TV YANLILARI MAHKEME ÖNÜNDE GÖSTERİ YAPTI

Dava devam ederken, Roj TV yanlısı yaklaşık 200 kişi mahkeme önünde gösteri yaptı. Otoyolu trafiğe kapatan göstericiler, Türkiye aleyhinde sloganlar attı. Terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın bayraklarını taşıyan göstericiler Danimarkalı yetkililerden Roj TV'nin kapatılmamasını istedi. Kürtçe Türkçe ve Danca sloganlar atan eylemciler mahkemenin Roj Tv'nin lehine karar vermesinin duyulmasının ardından büyük bir sevinç yaşadı.

BDP MİLLETVEKİLLERİ ROJ TV KAPATILMASIN DİYE DANİMARKA GAZETESİNE İMZALI İLAN VERDİ

Bu arada aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin de bulunduğu 188 kişi Danimarka'nın önde gelen gazetelerinden Politiken'e bir ilan vererek Danimarkalı yetkililerden Roj TV'nin kapatılmamasını istedi. Türk yönetiminin Roj TV'nin kapanması için Danimarka hükümetine direkt baskı uyguladığının savunulduğu ilanda Danimarka makamlarının Türkiye'den gelen baskılara direnmesi isteniyor. Norveç, Danimarka, İngiltere, Almanya ve Amerika'dan çeşitli politikacıların da imzası bulunduğu ilanda BDP milletvekillerinden sadece Ufuk Uras'ın imzasının bulunmaması dikkat çekti.

Danimarka'da Roj TV davası 6 yıl süren tartışmalı bir sürecin sonunda geçtiğimiz Ağustos ayında açılmıştı. Savcılık Dava iddianamesinde, Roj Tv'nın yayınladığı bazı programlarla insanları terör örgütü PKK'ya katılmaya teşvik ettiğine dikkat çekmişti. Savcılık, ROJ TV'nin ve yayıncı kuruluşu olan Mezopotamya Yayıncılık'ın kapatılıp mal varlıklarına el konulması istedi. Bu davanın görülmesine önümüzdeki dönemde devam edilecek