Yeşilçam filmi Aile Şerefi’nin kötü çocuk Oktay’ıydı! Eriş Akman’ın son hali içler acısı!

Yeşilçam’ın efsanesi haline gelen 1976 yapımı Aile Şerefi filmi, oyuncularının son haliyle gündeme gelmeye devam ediyor. Bu akşam ekranlarda yer alacak olan film, oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

Başrollerinde Münir Özkul, Adile Naşit, Ayşen Gruda, Eriş Akman gibi usta oyuncuların yer aldığı film bu akşam ekranlarında yayınlanacak.

Filmde zengin bir ailenin çocuğu Oktay bütün ortalığı karıştırıyor. Oktay karakterine hayat veren usta oyuncu Eriş Akman’ın son hali merak ediliyor.

Şimdilerde 75 yaşında olan Eriş Akman, son haliyle herkesi şoke etti. Yıllar ona hiç acımamış. Son halini gören tanıyamıyor.

Son haliyle hayranlarını kahretti!

Aile Şerefi’nde Oktay karakterini canlandıran 75 yaşındaki Eriş Akman, uzun süredir ekranlardan uzak kalmıştı. Bakın yıllar için de nasıl değişmiş!

Eriş Akman kimdir?

Türk senarist, yönetmen, yapımcı ve oyuncu Eriş Akman, 1947 yılında Çanakkale’de doğdu. Orta öğrenimini Kadıköy Maarif Koleji'nde tamamlayan sanatçı, yüksek öğrenimi için İngiltere'ye giderek Mountview Academy of Dramatic Arts'dan mezun oldu. Okul sonrası İngiltere'de bir süre kalarak tiyatroya başladı. İngiltere’de zamanın en büyük TV draması yapım şirketlerinden biri olan, Lord Lew Grade’i kurdu, ATV’nin kendi bünyesinde yetiştirmek üzere açtığı, 9 aylık televizyon yönetmenliği ve programcılığı kursuna katıldı.

1970 yılında, baş rolünü Farley Granger'ın üstlendiği, " La Rossa " filmi ile sinema oyunculuğuna başladı. İngiltere’nin ardından Türkiye'ye döndü ve Yılmaz Güney ile tanışıp kendisiyle beraber birkaç filmde rol alarak Türk sinemasına adım attı. Yılmaz Güney'in yönettiği " Umutsuzlar " filminde koreograf ve oyuncu, “Güllü” ve “Sahtekar " gibi filmlerde oyuncu olarak çalıştı. 1973 yılında Ertem Eğilmez, kendisini Arzu Film'e transfer etti ve yönetmenliğini Orhan Aksoy'un yaptığı 1976 yapımı Aile Şerefi filminde sergilediği performansla dönemin en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

Ünlü yönetmen Nisan Akman'la bir süre evli kalan sanatçının bu evlilikten Zeynep ve Memet isimli iki çocuğu bulunmaktadır.