Miçotakis'in provokasyonuna cevabı Türk Silahlı Kuvvetleri verdi: 51. Tugay Komutanlığı Söke'ye kaydırıldı
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, askeri unsular eşliğinde yaptığı provokatif Meis adası ziyaretinin ardından TSK'dan anlamlı bir adım geldi. Tunceli'de bulunan 51. Tugay Komutanlığı, Yunanistan'ın Türkiye'ye en yakın topraklarından Sisam adasının karşısında bulunan Aydın'ın Söke ilçesine kaydırıldı.
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Türkiye'ye yakın Yunan adalarına ziyaretlerinin ardından Ankara'dan dikkat çekici bir hamle geldi.
Miçotakis'e anlamlı cevabı Türk Silahlı Kuvvetleri verdi.
MİÇOTAKİS'İN PROVOKATİF ZİYARETİ
Miçotakis'in gayrıaskeri statüde bulunan Meis adaına yaptığı ziyarette Yunan silahlı güçlerinin de olması kamuoyunda büyük tepki aldı.
Verilen görüntüler provokasyon olarak yorumlandı.

51. KOMANDO TUGAYI SÖKE'YE
Bu görüntüler üzerine Tunceli'de bulunan 51. Komando Tugayı, Aydın'ın Söke ilçesine kaydırıldı.
Birliğin kaydırıldığı Söke'nin Türkiye'ye en yakın Yunanistan topraklarından olan Sisam adasının tam karşısında bulunması dikkat çekti.

YUNAN MEDYASINDA KAYGI
Tugayın Söke'ye kaydırılması Yunan medyasında telaşla karşılandı.
Yunan medyasında yapılan değerlendirmelerde, Söke ile birlikte Foça ve İzmir hattındaki askeri yapılanma da öne çıktı.
Kiryakos Miçotakis'ten provokatif Meis ziyareti: Türkiye yakından takip ediyor
"TÜRKİYE HER İHTİMALE HAZIRLIKLI"
Yunan medyası Nationatolika Foça'daki 1. Amfibi Deniz Piyade Tugayı'nı hatırlattı.
Gazete, tugayın Türkiye'nin bölgedeki kilit askeri unsurlarından biri olduğunun altını çizdi.
51. Tugay'ın Söke'ye kaydırılmasına da yer verilen haberde Türkiye'nin bölgede her türlü ihtimale karşı hazırlıklı olduğu vurgulandı.

"TÜRKLER ANADOLU KIYILARINI GÜÇLÜ BİR ORDUYLA DOLDURUYOR"
Yunanistan'da milliyetçi kimliğiyle bilinen Pentapostagma gazetesinde de "Türkler Anadolu kıyılarını güçlü bir orduyla dolduruyor" başlıklı haber yayımlandı.
Haberde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeye takviyelerine dikkat çekildi.
Gazete, Ege Denizi'ndeki Yunan askeri güçlerinin, Türk elektronik gözetimi altına alındığının altını çizdi.
