Çinli JAECOO 7 modelleri Türkiye'ye doğru yola çıktı
ensonhaber.com

Chery'nin premium segmenti hedefleyen yeni markası Jaecoo, Türkiye'de satışa çıkmak için gün sayıyor.

Çinli otomotiv markası Jaecoo, 25 Nisan’da Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 2024 Pekin Uluslararası Fuarı’nda JAECOO 7 PHEV ve JAECOO 8 PHEV modellerini ilk kez görücüye çıkarmıştı.

Otomobiller Türkiye'ye geliyor

“Klasikten Gelen Klasiğin Ötesine” temasıyla gerçekleştirilen Türkiye marka lansmanının ardından JAECOO’nun ilk parti araçları yola çıktı.

JAECOO bu kapsamda, ilk parti JAECOO 7 siparişini Türkiye’ye sevk etmek üzere Çin’in Dalian Limanı’nda bir tören düzenledi.

Türkiye’ye doğru yola çıkan ilk parti, aynı zamanda JAECOO için bugüne kadar Avrupa pazarına yapılan en yüksek hacimli JAECOO 7 siparişini temsil ediyor.

Son bir yıl içerisinde Meksika, Güney Afrika ve Şili gibi önemli pazarlara giriş yaparak küresel varlığını hızla artıran marka, bir yılda dünya genelinde 37 pazara ulaştı.

1,1 milyonun üzerinde kullanıcının dikkatini çeken Jaecoo, 873 bayiden oluşan bir ağ kurdu.

Jaecoo, önümüzdeki üç yıl içinde İspanya, İtalya ve Polonya gibi Avrupa’daki yüksek potansiyelli pazarlar da dahil olmak üzere, 3 binin üzerinde standart bayi kanalından oluşan küresel bir yapılanmaya sahip 60’ın üzerinde pazara girecek.

Hangi modeller ülkemize gelecek

Jaecoo, Türkiye'ye yılın ikinci yarısında giriş yapacak ve ülkemizde satılacak ilk model kompakt SUV Jaecoo 7 olacak.

Daha sonra ise elektrikli SUV modeli Jaecoo 8 satışa çıkacak. Bu modelin bazı ülkelerde Tiggo 9 Pro adı altında satıldığı da biliniyor.