Elektrikli otomobil atağı: Ferrari yıllık kapasiteyi 20 bine çıkardı
Haber Merkezi

Birçok şirket, kendi elektrikli otomobillerini piyasaya sürmek için birbirleriyle yarışırken İtalyan lüks şirketi de pazarı yakından takip ediyor.

CEO’su Benedetto Vigna, tamamen elektrikli ilk Ferrari’nin 2025’te tanıtılacağını ve 2026 yılında da piyasaya sürüleceğini açıklamıştı.

Ferrari'nin fabrika planları

Ferrari, İtalya’nın Maranello şehrinde elektrikli otomobiller için özel bir üretim tesisi inşa edecek.

Yıllık kapasite 20 bine çıkacak

Yeni tesis, Ferrari’nin genel teorik üretim kapasitesini yılda yaklaşık 20 bin araca çıkarıyor.

Şirket, ilk elektrikli otomobilini üreteceği kuzey İtalya’daki merkezi Maranello’da yeni bir binaya yaklaşık 200 milyon euro yatırım yaptı.

Maranello’daki mevcut tesise eklenen 42 bin 500 metrekarelik yeni yatırım, Ferrari’ye ek bir otomobil montaj hattı sağlıyor.

Süper otomobil üreticisi, yeni tesiste ayrıca elektrikli araçlar için akslar, motorlar ve akü grubu da dahil olmak üzere önemli şirket içi bileşenleri de üretecek.

Batarya teknolojisinin sınırlı olmasından ve uzun şarj sürelerinden çekinen Ferrari'nin üreteceği ilk elektrikli modeli hakkında henüz çok az şey biliyoruz.

Ferrari ve Aston Martin gibi lüks ve düşük üretim hacmine sahip markalar için tamamen elektrikli modellere geçmek biraz daha uzun sürecek. Ancak önümüzdeki yıllarda bu markalardan en az bir elektrikli araç karşımıza çıkacak.