Tam elektrikli Mercedes-Benz G 580 Türkiye'de satışta: İşte fiyatı
Haber Merkezi

Mercedes-Benz, ikonik arazi aracı G-Serisi'ni elektrikli çağa taşıyarak otomobil dünyasında büyük bir adım attı. Tamamen elektrikli Mercedes-Benz G 580, artık yollarında!

"Geländewagen. Elektriklendi." sloganıyla tanıtılan bu model, G-Serisi'nin efsanevi arazi yeteneklerini elektrikli sürüşün verimliliği ve sessizliği ile bir araya getiriyor.

Kapadokya'nın eşsiz doğal güzellikleri arasında gerçekleştirilen lansman, elektrikli G-Serisi'nin arazi performansını gözler önüne serdi.

MERCRDES-BENZ G 580 NELER SUNUJYOR

Kendi ekseni etrafında dönmesine olanak sağlayan G-TURN ve iyileştirilmiş ses deneyimi sunan G-ROAR özelliklerini barındıran araç, üç vitesli akıllı arazi fonksiyonu (Off-road Crawling) ile dik yamaçlarda ve kayalık zeminlerde üstün manevra kabiliyeti ve maksimum kontrol sağlıyor.

G580 tam 587 bg güce ve 1.166 Nm torka sahip. Amacının dışına çıkarak 0'dan 100 km/s hıza 5 saniyede ulaşan elektrikli arazi canavarı, 180 km/s azami hıza ulaşabiliyor.

İçten yanmalı kardeşlerinden genel olarak daha güçlü ve daha yetenekli olan G580, 85 cm derinliğinde sudan geçebiliyor ve 35 derecelik tırmanma açısı sunuyor.

TÜRKİYE FİYATI

Zemin boyunca yerleştirilen 116 kWh kapasiteli batarya, 450 km menzil sunuyor ve 200 kW şarj kapasitesi sayesinde 32 dakikada tam şarja ulaşıyor.

"First Edition" paketi ile satışa sunulan G580 için talep edilen başlangıç fiyatı ise 13.540.500 TL.