Tesla,  2024 yılında çalışanlarının yüzde 14'ünü kovdu
ensonhaber.com

Yeni yılda Avrupa ve Çin'de elektrikli araç satışları düşmeye başladı. Hatta birçok marka, içten yanmalı motorlara daha fazla yatırım yapmaya karar verdi.

Tesla, Çin'de düşen talep nedeniyle Model Y'nin üretimini önemli ölçüde azalttı. Ayrıca şirket, düşük satışlar nedeniyle iş gücünü yavaş yavaş azaltıyor.

Tesla için işler yolunda değil

Tesla'nın bu yıl çalışan sayısını en az yüzde 14 oranında azalttığını ortaya koyan son raporlara göre, şirket için işler pek de iyi gitmiyor.

Çalışan sayısını azaltmaya yönelik bu agresif yaklaşım, Musk'ın nisan ayında Tesla'nın önümüzdeki günlerde küresel işgücünü yüzde 10 oranında azaltacağını açıklamasından kısa bir süre sonra geldi.

Geçen yıl 31 Aralık'ta mevcut olan verilere göre, çalışan sayısı küresel olarak 140 bin 473 kişiydi ve bu sayı saatlik ve maaşlı çalışanları içeriyordu. Ancak, CNBC'de yayınlanan bir rapora göre, artık şirket içinde 121 bin kişi çalışıyor.

Gelen bilgilere göre Tesla, mart ayından haziran ayına kadar Model Y'nin üretimini en az yüzde 20 oranında azaltmayı planlıyor.

Tesla, bu sene dünya genelinde 2 milyon araç satmayı hedeflerken, bu rakamın yaklaşık 700 bin adedi Çin'den gelecek.

Öte yandan Tesla, Çinli vatandaşların artık daha çok yerli markaları tercih etmesi nedeniyle pazar payını kaybediyor.