CHP'den ihraç edilen Nazlıaka'dan ilk açıklama
Haber Merkezi

CHP'de "Bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği" iddiasına ilişkin, "tedbirli" olarak kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, oy çokluğuyla partiden ihraç edildi. İhraç sonrası açıklama yapan Nazlıaka, şunları söyledi:

"Bugün partimin 7'ye karşı 8 oyla vermiş olduğu kararla yuvamdan, partimden ihraç edilmeme yönelik karardan dolayı bazı şeyleri açıklama gereği duydum.

İHRACIM BİR OYLA BELİRLENDİ, MAĞDURUM

Bu gerçekten tartışmalı bir karar, CHP'den bir milletvekilinin ihracı bir oyla farkla belirlenmiştir. Ancak, bu süreçte bazı Yüksek disiplin Kurulu üyelerinin son derece önyargılı olarak süreci yönettiklerine üzülerek şahitlik ettim. Mağdur olduğum bir olayın suçlusu haline getirilmeye çalışıyorum, itiraz edeceğim.

CHP'den ihraç edilen Nazlıaka'dan ilk açıklama VİDEO

YÜREĞİM YANIYOR, PARTİME GERİ DÖNECEĞİM

Verilen bu karar siyasi bir karardır. Beni ön seçimle milletvekili  yapan delegelerimizi de yok saymaktır. Şuna inanıyorum; bu hukuksuz bir karardır. Hukukun üstünlüğünü savunan bir partide böylesine hukuksuz bir karar verilmiş olması esef vericidir. Ben bunu yargıya taşıyarak tekrar partime dönemeye çalışacağım. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Yüreğim yanıyor ama orası benim evim benim yuvam. Yuvama geri döneceğim"