DTP'li Tuncel'den tehdit

Tartışılacak sözler sarf eden Tuncel, Milletvekilleri olarak veremeyecekleri bir hesap olmadığını da belirterek, "Neyi, neden söylediğimizi biliyoruz, bunun hesabını da veririz" diye konuştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi, ifade kriziyle ilgili olarak milletvekillerine destek verdi. İl Başkanlığı'na gelen İHD üyeleri, Milletvekili Sabahat Tuncel ile görüştü. Kısa bir açıklama yapan İHD Şube Gülseren Yoleri, "Türkiye kaosa sürüklenmek isteniyor. Yargı, meclisin vereceği karara uymak zorunda" dedi.

'YE YÖNELİK BASKILAR
Daha sonra söz alan Sabahat Tuncel, Türkiye demokrasisi için 'nin şart olduğunu öne sürdü. Tuncel, "Türkiye'de farklı seslerin duyurulması, parlamentoda demokrasi mücadelesi verilmesi için önemli. Son 2 yıldır bu açığa çıktı. Tabu olan bir çok konu tam da tartışılması gereken yerde, mecliste tartışılıyor. Ne yazık ki bugün 'ye yönelik baskılar, sadece milletvekillerine değil, dokunulmazlığın kaldırılmasına değil, aynı zamanda 14 Nisan'da operasyon gerçekleşti ve genel merkez yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 420'nin üzerinde arkadaşımız tutuklandı. Bu ciddi bir baskı. Partiyi kapatmak hala gündemde. Bu sorun, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve meclisin sorunu, sadece 'nin değil" diye konuştu.

FAYDALANILMASI GEREKİYOR
'nin, Türkiye'de ötekilerin sesi olmaya çalışan, sokağın sesini bir şekilde parlamentoya duyurmaya çalışan bir parti olduğunu iddia eden Tuncel, "Bu noktada bundan faydalanılması gerekiyor. Özellikle Kürt sorunu açısından çok önemli bir rol taşıyor. özellikle Kürtlerin daha çok destek verdiği bir parti olması münasebetiyle Kürt sorununun çözümünde daha büyük önem taşıyor. Bizim milletvekilleri olarak veremeyeceğimiz bir hesap yok. Söylediğimiz şeyleri bilerek ve isteyerek söyledik. Bunlar, öylesine söylenmiş sözler değil. Neyi, neden söylediğimizi biliyoruz, bunun hesabını da veririz. Mesele bizim meselemiz değil, eğer dokunulmazlık kalkacaksa 550 milletvekilinin dokunulmazlığı kalkmalı. Başından beri zaten 'ye yönelik dokunulmazlık diye bir şey uygulanmıyor. Diğer milletvekillerinin davaları durduğu halde bizimki devam ediyor" açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE ÇOK DAHA GERİYE GİDECEK
Tuncel, Türkiye'nin bir kriz süreci ve kaosa sürüklendiğini de öne sürerek, "Tam da demokratik açılım tartışmalarının, Kürt sorunun yaşandığı bu dönemde. Bu durum Türkiye'yi ileriye değil, geriye götürür. Biz devlet yöneticilerini bir kez daha uyarıyoruz. Bu sorun eğer tıkanırsa, siyaset dışına itilirse yaşanacak olan kaos ve gerilimden biz sorumlu olmayacağız. Türkiye çok daha geriye gidecek. Biz hak ve adaleti her zaman önemsedik. Hukukun siyasallaşmaması gerektiğini söylüyoruz" ifadelerini kullandı.