Almanya'nın masalsı şehri: Bremen

Alman Federal Cumhuriyet'inde bulunan Bremen, işlek bir liman ve sanayi kentidir.

Almanya'nın masalsı şehri: Bremen

Skylife Dergisi'de yer alan gezi yazısında Bremen ile ilgili bilgilere yer verildi. Grimm Kardeşler’in fabl üslubunda yazdığı Bremen Mızıkacıları masalı ile tanınan şehirde hayat bir masal kadar güzel. Butik dükkânlar ve kafelerle dolu renkli nehir kenarı bölgesi, antikacılarla bezenmiş tarihi şehir merkezi ve art nouveau rotalarıyla ünlü Bremen, sizi yormayacak mükemmel bir hafta sonu destinasyonu.

Almanya'nın kültür şehri: Bremen

ESKİ VE YENİ BİR ARADA

Hemen her yere rahatlıkla yürüyebileceğiniz şehir, tramvay hatlarıyla örülü. Bremen, mimarisi, müzeleri, liman bölgesi, kültürel aktiviteleri ve renkli hayatıyla eski ve yeniyi birlikte sunuyor.

Almanya'nın masalsı şehri: Bremen

KUZEYİN ROMA'SI

1200 senelik geçmişe sahip Bremen’in zengin tarihi ve ekonomisi eski ticaret yollarının geçtiği bir liman şehri olmasından kaynaklanıyor. 8. yüzyılda piskoposluğun ruhani merkezi ilan edilen Bremen, tarihte “Kuzeyin Roma”sı olarak anılıyor. İlerleyen yüzyıllarda artan ticaretle giderek zenginleşen Bremen 1646 yılında bağımsız bir imparatorluk şehrine dönüşmüş.

Almanya'nın masalsı şehri: Bremen

Şehri gezerken pirinç ve çelikten yapılmış iki bin adet çivi işaretli yol size rehberlik edecek. Kuzey Almanya’nın en eski panayır alanlarından biri olan Marktplatz Meydanı’nda en dikkat çeken mimari eserler ikiz kuleli St. Petri Kathedrali ve yeşil çatılı Rathaus Belediye Sarayı. Belediye Sarayı’nın önündeki 13 metrelik Şövalye Roland Heykeli bağımsızlık ruhunu yansıttığı için şehrin simgesi kabul edilse de asıl ilgiyi Bremen Mızıkacıları Heykeli topluyor.

Almanya'nın masalsı şehri: Bremen

'ART NOUVEAU' STİLİNDE CADDELER VAR

Eşek figürünün şans getirmesi için dokunulan burnu ve ön ayakları parlıyor. Bitişikteki Böttcherstrasse ise zanaatkâr butiklerin sıralandığı art nouveau stilinde eşsiz bir cadde.

Kafeinsiz kahveyi bularak zengin olan tüccar Ludwig Roselius tarafından yaptırılan caddede Hoetger’in spiral merdivenleri ve altın kuzey girişini kaçırmayın.

Almanya'nın masalsı şehri: Bremen