Keşfedilecek tüm yönleriyle Suudi Arabistan

Bu ülkenin büyüklüğünü yalnızca fiziki sınırlarının büyüklüğü ifade etmiyor. Köklü kültürü ile çağlar boyunca dünya tarihini etkilemiş, İspanya’dan Çin’e, Rusya steplerinden Afrika ve Hindistan’a uzanan devasa bir kültür coğrafyasının en önemli aktörü olmuş bu topraklar.

Keşfedilecek tüm yönleriyle Suudi Arabistan

Büyük imparatorluklar kuran, Arapça’nın milyonlarca kelimeden oluşan engin birikimiyle edebiyat, sanat ve bilimin öncü nesilleri bu topraklarda yetişmiş. Suudi Arabistan geçmişi ve bugünü kapsayan birçok yönüyle keşfedilecek büyük sırlar barındırıyor.

BAŞDÖNDÜRÜCÜ RİYAD

Ülkenin en büyük kenti ve aynı zamanda başkenti olan Riyad’da gelenek ve modernitenin tüm yönleri birlikte yaşıyor. Uluslararası ticaretin yürütüldüğü gökdelenlerin yanı sıra, resmi kurum binalarının mimarisi de göz kamaştırıyor. Düz bir zemine kurulu Riyad’ın hemen dikkat çeken özelliklerinden biri de çağdaş bir şehir planına sahip oluşu.

Keşfedilecek tüm yönleriyle Suudi Arabistan

GUİNESS REKORLAR KİTABI'NA GİRDİ

Birbirine paralel uzanan kentin geniş caddeleri kilometrelerce uzayıp gidiyor. Tüm bu düzen içerisinden genel görünümü ve uyumu bozacak en ufak bir yapıya rastlanmıyor. Riyad’ın bu modern mimarisi içerisinde 99 katlı ve 300 metreyi aşan yüksekliğiyle Kraliyet Kulesi (Burj al Mamlaka) farklı bir yere sahip.

Giriş kısmında dünyanın en seçkin markalarının neredeyse tamamının mağazalarının bulunduğu kulenin 77. katında ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş dünyanın en yüksekteki mescidi bulunuyor.

Keşfedilecek tüm yönleriyle Suudi Arabistan

DERİYE VE MASMAK KALESİ

Riyad yakınlarındaki Deriye, Suudi Arabistan’ın en önemli yerlerinden. Ülkenin kuruluş temellerinin atıldığı bölge, yenileme çalışmalarıyla bir açık hava müzesi görünümünde.

Yine Deriye yakınlarındaki kalın duvarları ve burçlarıyla dikkat çeken Masmak Kalesi’de günümüzde müze olarak kullanılan tarihi yapılar arasında. Eski Riyad yerleşiminin de bulunduğu bölgedeki dükkânlarda otantik ve geleneksel ürünlere ilgi duyanlar keyifli saatler geçirebilir.

Keşfedilecek tüm yönleriyle Suudi Arabistan