ensonhaber.com

Adem Metan, YouTube kanalında birbirinden önemli konuklar ağırlamaya devam ediyor.

Metan'ın Peki Sonra programının son konuğu Türkiye Direktörü Mehmet Keteloğlu oldu.

Gelişen teknoloji hakkında açıklamalarda bulunan Keteloğlu, yapay zekadan korkulmaması gerektiğini ve kimsenin işsiz kalmayacağını belirtti.

"Yapay zeka kimseyi işsiz bırakmayacak"

Keteloğlu; Her teknoloji dönüşümünün, insanlığa ve bilime büyük katkı sağladığını ve gelecek için önemli olan bu sürece karşı önyargılı olmamak gerektiğini ve 'Yapay Zeka'nın kimseyi işsiz bırakmayarak aksine yaptıkları işi daha da değerli hale getirecek ve dönüştürecek bir araç olduğunu ifade etti.

Google Türkiye Direktörü Mehmet Keteloğlu, sağlıktan, tarıma, karbon emisyon etkilerinin azaltılmasına kadar 'Yapay Zeka'nın disiplinler arası bir konu olduğunu aktardı ve ‘Yapay Zeka’nın Türkiye kullanımı hakkında ise “İnsanlar artık “Yapay Zeka”yı tanıyor ve geçmiş yıllara göre daha çok kullanıyor.” dedi.

"Gemini" uygulamasını anlattı

Konuşmasına Google'ın ürün ve hizmetlerinden olan “Gemini” uygulaması hakkında da bilgi veren Keteloğlu; uygulamanın dil çevirisi, yaratıcı içerik yazımı, sorulara yanıt verme, metin özetleme, kod yazma, görüntüden metne dönüştürme ve sohbet etme gibi yetenekleri olduğunu aktardı .

"Teknoloji hayatımızın ve geleceğimizin vazgeçilmez parçasıdır"

Türkiye'nin dijitalleşme sürecine ise creative olarak sağladıkları katkının büyük olduğunu ve bu katkıyı önemsediklerini belirten Google Türkiye Direktörü "Teknoloji, hayatımızın ve geleceğimizin vazgeçilmez bir parçasıdır." dedi.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN