Apple, iPhone 16 kamerasında büyük bir değişiklik yapacak: İşte son bilgiler
ensonhaber.com

Apple'ın, 16'nın kamerasında 2013'ten bu yana ilk kez büyük bir değişiklik yapma hazırlığında olduğu söyleniyor.

Sektörden gelen sızıntılar, Vision Pro VR başlığı için 3 boyutlu 'mekansal video' çekebilen, daha şık, hap şeklindeki bir kamera sistemini işaret ediyor.

Bu değişiklik, üçgen şeklinde çapraz kamera tasarımına sahip mevcut iPhone tasarımından çok farklı olacak.

Yeni kamera tasarımı

Apple, yaklaşan akıllı telefonuyla ilgili henüz herhangi bir detay açıklamazken , yeni sızıntılar, geniş ve ultra geniş lenslere ayrılmış bir kamera kurulumunu gösteriyor.

Ancak iPhone 16'nın Pro modelleri, iddialara göre eski modellerdeki kamera tasarımını kullanmaya devam edecek.

Aylardır, sektör uzmanları Apple'ın yaklaşan iPhone 16 modelinin kamera sisteminde önemli değişiklikler yapacağını bildiriyor.

iPhone 16 ve 16 Plus'taki dikey olarak yerleştirilen bu kameralar, çapraz olarak hizalanmış lenslerin ilk kez Eylül 2021'de iPhone 13'ün tanıtımıyla hayatımıza girmesinden bu yana yapılan ilk büyük değişiklik olacak.

Bu habere göre yeni düzenleme, telefonun aynı anda hem ana hem de ultra geniş kameradan görüntü alabilmesine olanak tanıyacak.

Bu yeni teknoloji, alt seviye iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'ın bile derinlik hissine sahip videolar oluşturmasına olanak tanıyacak.

Kameralar nasıl olacak

iPhone 16'nın iki Pro modeli de sürükleyici uzamsal video üretme kapasitelerini artıracak benzersiz eklemelerle donatılacak.

iPhone 16'dan iPhone 16 Pro Max'e kadar tüm modeller, mekansal video kaydı için daha iyi olduğu söylenen yeni 48 megapiksel ultra geniş açı lensle gelecek.

Ancak iPhone 16 Pro ve Pro Max, bu kapasiteyi artıran 5x telefoto lens ve geliştirilmiş kamera sensörlerine sahip olacak; bu da cihazın daha ayrıntılı mekansal videolar ve hatta belki de uzaktan mekansal videolar çekmesine yardımcı olabilir.

Sızıntı kaynakları, ayrıca yeni telefonun kameralarının, hassas 'atomik katman biriktirme' (ALD) tekniğiyle uygulanan yeniden tasarlanmış parlama önleyici lens kaplamasıyla geleceğini ve bunun iPhone kameralarında uzun süredir var olan 'gölgelenme sorununu' iyileştireceğini bildirdi.

Diğer detaylar

iPhone 16 Pro'nun 2022'de 6,1 inçle gelen aynı modele kıyasla 6,3 inç uzunluğunda olması bekleniyor.

Üst seviye modellerde yapılacak bu büyük değişiklik, Apple'ın önceki modele göre 0,6 inç daha büyük olan iPhone 12 Pro'lardan bu yana yaptığı ilk boyut güncellemesi olacak.

Teknoloji analisti Jeff Pu tarafından paylaşılan bilgilere göre, Apple’ın 2024 iPhone modellerinde kullanacağı RAM kapasiteleri belli oldu.

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, geçen yılın Pro modelleriyle aynı RAM’e sahip olacak.

İddialara göre, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modelleri 8GB RAM kullanacak. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, 6GB RAM ile satışa çıkmıştı.

Phone 16'nın Pro versiyonları, gelişmiş yetenekler için A18 Pro çipe sahip olacak. iPhone 16 ve 16 Plus'ın hangi işlemciden güç alacağı şimdilik belirsiz.

Apple, iPhone 15 modellerinde A16 Bionic çipini kullanırken, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde ise A17 Pro çipine yer vermişti.

iPhone 16 ne zaman tanıtılacak

iPhone 16, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin Eylül 2024'te tanıtılması ve piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu durum tedarik zinciri aksaklıkları, üretim sorunları ve daha fazlası gibi durumlara bağlı olarak değişebilir.