Apple planları değiştirdi: iPhone 17 Air geliyor
Haber Merkezi

Apple'ın, 2025 yılında piyasaya süreceği 17 serisinde "Plus" modelini kaldıracağı ve yerine "Slim" adında yeni bir model sunacağı söylentileri vardı.

Bu söylentiler, analistlerin ve sızıntıların iddialarına dayanıyor ve şu anda tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

SÖYLENTİLER DEĞİŞTİ: iPHONE 17 AIR GELİYOR

Analistler, şimdi de Slim modelin isminin "Air" olacağını söylüyor. iPhone 17 Air, performanstan çok görünüme önem veren kullanıcılara hitap edecek.

Telefonun özellikleri ise şu an için belli olmasa da ultra ince bir tasarımla geleceği söyleniyor.

Şu an için bilinenler arasında; 6.6 inç ekran, A19 Pro çip yerine standart A19 çip, tek arka kamera ve Apple tasarımı 5G işlemci bulunuyor.

SERİNİN EN PAHALI MODELİ OLABİLİR

iPhone 17'nin 799 dolar, iPhone 17 Air'ın yaklaşık 1299 dolar, iPhone 17 Pro’nun 1099 dolar ve iPhone 17 Pro Max’in 1199 dolar olması bekleniyor. Bu da iPhone 17 Air modelini serinin en pahalısı yapıyor.

Air modelinin önemli derecede Pro modellerden pahalı olacağı söylentisi, şimdilik akıllarda büyük soru işaretleri bırakıyor.

Son yıllarda, Plus modellerinin satışlarında bir düşüş gözlemleniyor. Bu durum, Apple'ı bu modeli kaldırmaya ve daha fazla kullanıcıya hitap edebilecek yeni bir model sunmaya teşvik ediyor.

Ayrıca, son zamanlarda kompakt ve kullanımı kolay telefonlara olan talep artıyor. Air model, bu talebi karşılamak için Apple tarafından piyasaya sürülebilir.