En hızlı internete sahip ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada
ensonhaber.com

Dünyanın en popüler hızı ölçüm platformlarından Speedtest, dünya genelinde güncel internet hızı verilerini paylaştı.

Ülke bazında da mobil ve genişbant internet hızlarını da açıklayan platform, en hızlı ve en yavaş internet hızlarına sahip ülkeleri yayınladı.

Speedtest verilerine göre mayıs ayı sonunda dünya çapında ortalama mobil internet hızı indirmede 52,48 Mbps, yüklemede 11,07 Mbps oldu. Ortalama gecikme (ping) değeri ise 27ms olarak hesaplandı.

Geniş bant internet hızı ortalaması ise indirme hızı 93,67 Mbps, yükleme hızı 46.50 Mbps olarak paylaşıldı. Ortalama gecikme (ping) değeri ise 9ms olarak kayıtlara geçti.

En hızlı internete sahip ülkeler

Mobil:

Speedtest verilerine göre, ortalama 329,37 Mbps mobil internet indirme hızına sahip olan Katar, en hızlı internet hızına sahip ülke olurken, onu 309,77 Mbps ortalama hıza sahip olan Birleşik Arap Emirlikleri izledi.

Kuveyt ise ortalama 233,78 Mbps mobil internet hızı ile üçüncü sırada yer alıyor.

Geniş bant:

Speedtest tarafından açıklanan geniş bant internet verilerine baktığımızda ise sıralama oldukça değişiyor.

Singapur, 289,98 Mbps indirme hızıyla dünyanın en hızlı geniş bant internet hızına sahip ülke olurken; Hong Kong 282,48 Mbps ile ikinci, Şili ise 274,46 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Türkiye zirveden epey uzak

Açıklanan verilere göre Türkiye, hem mobil hem de genişbant internet hızlarında zirvenin oldukça gerisinde kaldı.

Mobil internet hızında Türkiye, 40,77 Mbps ile 68. sırada kendine yer buldu. Ülkemizin ortalama mobil yükleme (upload) hızı 14,38 Mbps olarak açıklanırken, gecikme (ping) değeri ise 24ms olarak açıklandı.

Geniş bant internet hızında yine durum pek iç açıcı değil. Türkiye, geniş bant internet hızında 44,21 Mbps hız değerinde kalarak 111. sırada kendine yer buldu.

Ülkemizin ortalama geniş bant yükleme (upload) hızı 13,54 Mbps olarak açıklanırken, gecikme (ping) değeri ise 8ms olarak kayıtlara geçti.