Fizy Turkcell'e mi satıldı

Fizy Turkcell'e mi satıldı

Bir süre önce MüYap'ın girişimiyle erişime kapatılan dünyaca ünlü müzik dinletme servisi Fizy'nin Turkcell tarafından satın alındığı söyleniyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da, Fizy ile uzun süredir ilgilenen Turkcell'in sonunda bu amacına ulaştığı haberi sanal kulislerde konuşuluyor.

Geçtiğimiz ay dünyanın en prestijli yeni medya ödüllerinden olan Mashable Awards'ta dünyanın en iyi müzik arama motoru seçilen Fizy, Ercan Yaris ile Orkun Tekin tarafından kuruldu. Uluslararası alanda da hızla büyüyen sitenin veri tabanında 75 milyona yakın parçanın web'teki dosyalarına erişim bulunuyor.

"Tedbir kararı ile kapatıldı"

Türkiye'de plak firmalarının telif haklarını temsil eden MüYap, geçtğimiz Aralık ayında telif anlaşması yapmadan şarkılarını dinlettiği için Fizy'yi 'tedbir' kararıyla erişime kapattırmıştı. Fizy'den yapılan açıklamada, MüYap'ın tekliflerinin önceki görüşmeler sırasında kabul edildiği, ancak MüYap'ın kendi teklif vermesine karşın sonradan sessiz kalarak ve yanıt vermeyerek anlaşmadan kaçtığı iddia edilmişti.

Türkiye'de bugün dijital müzik indirilebilen veya dinlettirilen (streaming) büyük siteler faaliyet gösteriyor. Turkcell dahil 3 büyük operatör ve TTNet, piyasadaki en büyük oyuncular. MüYap, bu oyunculara dijital müzik veritabanını kullandıran en büyük iş ortağı.