iPhone 16 modellerinin ne zaman tanıtılacağı ortaya çıktı
Haber Merkezi

16 serisi hakkında heyecan verici sızıntılarla dolu bir dönemdeyiz. Yeni telefonlar, eylül ayında düzenlenecek etkinlikte resmen karşımıza çıkacak.

Bir sonraki etkinliğinin ne zaman düzenleneceği ortaya çıktı. Apple’ın, eylül ayının ikinci haftasında yeni iPhone’ları tanıtması bekleniyor.

İPHONE 16 TANITIM TARİHİ

Apple, şimdiye kadarki iPhone modellerini genellikle eylül ayının ikinci salı günü tanıtmıştı. Apple’a yakın kaynaklara göre, iPhone 16 tanıtım tarihi de 10 Eylül Salı olacak.

iPhone 15 ön siparişi 22 Eylül’de başlamış, 29 Eylül’de ise resmî olarak mağazalarda satışa çıkmıştı.

iPhone 16 modellerinin de 20 Eylül civarında ön siparişe açılması ve bir sonraki hafta mağazalarda yerini alması bekleniyor.

YENİ iPHONE'LARDA NELER DEĞİŞECEK

iPhone 16 modellerinde özellikle kamera ve tuş düzeninin değişeceği konuşuluyor. Genel tasarım dili aynı kalırken, standart sürümlerde çapraz kamera yerleşimi artık kullanılmayacak.

Bu da arkadaki kamera sensörlerinin tıpkı iPhone X ve iPhone 12'de olduğu gibi dikey olarak hizalanacağı anlamına geliyor.

Gerçeğe dönüşen sızıntılarıyla bilinen Sonny Dickinson, yeni telefonların kamera tasarımını ve renk seçeneklerini gösteren bir görsel paylaştı.

iPhone 16, geçen yılki iPhone 15'teki soluk renklere kıyasla beyaz, siyah, mavi, yeşil ve pembe renklerle satışa sunulacak.

Temel iPhone 16, FHD+ çözünürlüğe sahip ve hala 60 Hz'de sınırlı 6,1 inç OLED ekranla piyasaya çıkacak.

Bunun dışında, iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro ve 16 Pro Max olmak üzere dört iPhone 16 modelinin de Apple A18 yonga setiyle piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak, Pro modeller A18 Pro versiyonu kullanacak.