iPhone 16 serisinin maket görüntüleri ortaya çıktı: İşte renk seçenekleri
Haber Merkezi

16 serisi hakkında heyecan verici sızıntılarla dolu bir dönemdeyiz. Yeni telefonlar, eylül ayında düzenlenecek etkinlikte resmen karşımıza çıkacak.

Paylaşılan maket görüntüleri, yeni nesil iPhone'lardan neler bekleyebileceğimiz konusunda bize önemli ipuçları sunuyor.

iPhone 16 modellerinde özellikle kamera ve tuş düzeninin değişeceği konuşuluyor. Genel tasarım dili aynı kalırken, standart sürümlerde çapraz kamera yerleşimi artık kullanılmayacak.

Bu da arkadaki kamera sensörlerinin tıpkı iPhone X ve iPhone 12'de olduğu gibi dikey olarak hizalanacağı anlamına geliyor.

YENİ RENK SEÇENEKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Gerçeğe dönüşen sızıntılarıyla bilinen Sonny Dickinson, yeni telefonların kamera tasarımını ve renk seçeneklerini gösteren bir görsel paylaştı.

iPhone 16, geçen yılki iPhone 15'teki soluk renklere kıyasla beyaz, siyah, mavi, yeşil ve pembe renklerle satışa sunulacak.

Maket görüntülerine baktığımızda ise artık tüm iPhone 16 modellerinde sessize alma anahtarının yerine eylem düğmesinin kullanılacağını görüyoruz.

Temel iPhone 16, FHD+ çözünürlüğe sahip ve hala 60 Hz'de sınırlı 6,1 inç OLED ekranla piyasaya çıkacak.

Bunun dışında, iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro ve 16 Pro Max olmak üzere dört iPhone 16 modelinin de A18 yonga setiyle piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak, Pro modeller A18 Pro versiyonu kullanacak.