iPhone'da hızlı çekim ve ağır çekim kullanımı

apple

Apple, telefonlarında kullandığı üstün kamera özellikleriyle kullanıcılarına telefonlarını adeta fotoğraf makinası yerine kullanma olanağı sağlıyor. Apple, kullanıcılarının fotoğraf çekiminde kullandığı Kare ve Panoramik özelliklerinin yanında video çekiminde de hızlı çekim (time lapse) ve ağır çekim (slow motion) özelliklerine sahip.

KESİNTİSİZ OTOMATİK NETLEME

İOS 8 ile birlikte gelen hızlı çekim özelliği kullanıcılara kesintisiz otomatik netleme, video çekilirken sürekli odaklama gibi imkanlar sunarken, İphone 5S ile gelen ağır çekim özelliği de kullanıcıların başarılı videolar çekmesine imkan veriyor. Hızlı çekim özelliği ile akıllı telefonların vazgeçilmezleri arasında bulunan İnstagram ve Vine gibi sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan videoların süreleri de göz önüne alınınca Apple kullanıcıları, kısa sürede daha çok şey anlatmaya imkan bulacak.

Abdüsselam Sancaklı - İstanbul in Motion -İZLE

2 DAKİKALIK VİDEO 10 SANİYEDE

Normal şartlarda 2 dakikalık bir videoyu 10 saniyede göstererek düşük bir boyutta sergileyen özelliğe ulaşmanın yolu da oldukça kolay. İphone veya kamerayı açınca ekranı 1 kere sola kaydırdığımızda ağır çekim(slow motion) ikinci kez sola kaydırdığımız da ise hızlı çekim(time lapse) özelliğine ulaşmış oluyoruz.

HIZLI İZLEME

Özellikle gün doğumu ve gün batımı gibi uzun sürede gerçekleşen anları hızlı çekim özelliğiyle kaydederek daha hızlı bir şekilde izleme imkanı bulabilirsiniz. Hızlı çekim özelliği ile yağmur veya trafikte çekilen videolar da oldukça ilgi çekici olabilir. Hızlı çekimde İphone'lar için ufak tripodlar kullanmak da sizin daha başarılı sonuçlar almanıza yardımcı olur.

AĞIR ÇEKİM

İphone 5S ile birlikte gelen ağır çekim (slow motion) özelliği ise kullanıcılara yine bambaşka videolar çekmelerinde yardımcı oluyor. Ağır çekim ile çekeceğiniz videolarda hızlı gelişen bir olayı veya giden bir objeyi çektiğinizde ilginç görüntüler ortaya çıkarabilirsiniz.

iPhone 6 slow motion test -İZLE

TİME LAPSE UZMANI: ABDÜSSELAM SANCAKLI

Time lapse tekniğiyle çekilmiş videolar konusunda Türkiye'de bir uzman var: Abdüsselam Sancaklı.. Sancaklı'nın timelapsework.com adlı sitesinde time lapse tekniğiyle çekilmiş videoları bulabilirsiniz.

Abdüsselam Sancaklı - The Secrets of Cappadocia -İZLE

iPhone'da hızlı çekim ve ağır çekim kullanımı