Samsung 64-bit işlemcili telefon üretecek

Samsung 64-bit işlemcili telefon üretecek

Hepinizin bildiği gibi Apple uzun zamandır beklenen bombası iPhone 5S'i iki gün önce tüketicilerin beğenisine sundu. Birçok yenilikle gelen iPhone 5S, satışa çıktığında piyasadaki en güçlü akıllı telefon olacak. Tabii bu performansının arkasında ise ilk defa bir akıllı telefonda bulunan 64-bit işlemcisinin payı büyük.

YAKINDA PİYASAYA SÜRÜLECEK

Apple'ın iPhone 5S'te kullandığı ve çok ses getiren 64-bit işlemcisi görünüşe göre piyasada çok uzun süre tek olmayacak. Çünkü Apple'ın en büyük rakibi Samsung da yakın zamanda 64-bit işlemcili bir akıllı telefon piyasaya sürecek. Bu konuda Korea Times'a bazı açıklamalarda bulunan Samsung'un CEO'su JK Shin, sonraki nesil üst seviye akıllı telefonlarında 64-bit işlemci kullanacaklarını açıkladı.

Google'ın yeni tanıttığı işletim sistemi Android 4.4 KitKat'ın da 64-bit işlemciyi desteklediği söyleniyor. Bakalım, Samsung'dan böyle bir cihaz gelmesinin ardından Sony, Huawei ve LG gibi firmalardan da 64-bit işlemcili cihazlar gelecektir. Yani yakın zamanda 64-bit işlemcili akıllı telefonların devri başlayacak diyebiliriz.