Telegram'dan yeni karar: Kural ihlali yapanların bilgileri yetkililere verilecek
AA & Ensonhaber

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, gizlilik politikasında önemli bir değişikliğe gidiyor.

Uygulamanın kurucusu Pavel Durov, yaptığı açıklamada, hizmet şartlarını ihlal eden kullanıcıların bilgilerinin adli makamlarla paylaşılabileceğini duyurdu.

Durov, bu kararın nedenini, platformun yasa dışı faaliyetler için kullanılmasını önlemek olarak açıkladı.

Özellikle halka açık kanallar ve botların, yasa dışı ürün satışı gibi suçlara alet edildiğini belirten Durov, bu durumun platformun itibarını zedelediğini ifade etti.

IP ADRESLERİ VE TELEFON NUMARALARI PAYLAŞILACAK

İlgili adli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini açıklayan Durov, bu güncellemeyle suçluların caydırılmasının amaçlandığını aktardı.

Bu yeni politika, kullanıcıları için bazı endişelere neden olabilir. Özellikle gizliliğine önem veren kullanıcılar, kişisel bilgilerinin yetkililerle paylaşılması durumunda mağdur olmaktan endişe ediyor.

Ancak Durov, bu durumun sadece yasa dışı faaliyetlerde bulunan kullanıcılar için geçerli olduğunu ve diğer kullanıcıların mahremiyetinin korunmaya devam edeceğini vurguluyor.

NE OLMUŞTU

Telegram’ın kurucusu ve CEO'su Durov, 24 Ağustos'ta Paris'teki Bourget Havaalanı'nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Durov'un, Telegram'da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirilmişti.

Paris Savcılığı, hakkında 12 farklı suçlama bulunan Durov'un 96 saatlik gözaltı süresinin ardından 28 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece 5 milyon euro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, tutuksuz yargılanacağını ve kendisine Fransa topraklarından çıkış yasağı getirildiğini açıklamıştı.

Telegram'ın Avrupa Birliği'nde (AB) resmi temsilci bulundurduğuna işaret eden Durov, AB'nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini belirtmişti.