Trabzonspor'dan transfer hamlesi: Franculino imzayı attı

Transfer döneminin son günlerinde atağa kalkan Trabzonspor, Danimarka ekibi Midtjylland forması giyen golcü oyuncu Franculino Dju'yu renklerine bağladı. Bordo-mavili ekip genç forvet için 17 milyon euro bonservis ödeyecek.

Ensonhaber Ensonhaber
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Süper Lig'de transfer perdesinin kapanmasına sadece 48 saat kala heyecan tavan yaptı.

UEFA listesini bu gece 01.00'e kadar teslim etmek zorunda olan ve hücum hattına takviye hedefleyen Trabzonspor, beklediği forveti Danimarka'da buldu.

FRANCULINO, TRABZONSPOR'DA

Trabzonspor, Midtjylland forması giyen 22 yaşındaki Franculino'yu renklerine bağladı.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Franculino Gludo Dju’nun Kulübümüze transferi konusunda, Midtjylland Kulübü ve oyuncunun kendisiyle anlaşma sağlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

17 MİLYON EURO BONSERVİS ÖDENECEK: 2 MİLYON EURO DA MAAŞ

Trabzonspor, 4+1 yıllık sözleşme imzalanan genç forvet için Danimarka ekibine 8 taksitte toplam 17 milyon euro bonservis bedeli ödeneceğini duyurdu.

Bordo-mavili kulüpten KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

“Profesyonel futbolcu Franculino Gludo Dju'nun, Kulübümüze kesin transferi konusunda Midtjylland Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Midtjylland Kulübü'ne, sözleşme fesih bedeli olarak beş yıla yayılmış 8 (Sekiz) taksit halinde 17.000.000.-EUR ve şarta bağlı bonuslar ödenecektir. Ayrıca; futbolcunun bir başka kulübe transfer olması durumunda elde edilecek transfer bedelinin, işbu anlaşma dolayısıyla söz konusu kulübe ödenen/ödenecek bedeller düşüldükten sonra kalan kısmının, %15'i ödenecektir.

Profesyonel futbolcu Franculino Gludo Dju ile 4+1 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre oyuncuya; her bir futbol sezonu için 2.125.000.-EUR garanti ücret ödenecektir. Opsiyon hakkının Kulübümüz tarafından kullanılması halinde, oyuncuya, 2030-2031 futbol sezonu için 2.406.250.-EUR garanti ücret ödenecektir.”

RICHARLISON İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Öte yandan Bordo-mavililer, Suudi Arabistan ve BAE kulüplerinin talip olduğu Onuachu'yla yolların ayrılma ihtimaline karşılık Richarlison transferi için de eşzamanlı görüşmelerde bulunmaya devam ediyor.

117 MAÇTA 73 GOLLÜK KATKI SAĞLADI

2023 yazında Benfica'dan bedelsiz olarak transfer edilen Franculino, Midtjylland formasıyla bugüne dek çıktığı 117 maçta 58 gol atıp 15 de asist üreterek toplamda 73 gole doğrudan katkı sağladı.

TRABZON'A İNDİ: ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIM!

Öte yandan Trabzonspor'un yeni transferi Franculino Dju, Trabzon'a geldi.

Franculino, sağlık kontrollerinin ardından kendisini bordo-mavili yapacak sözleşmeye imza atacak.

Franculino Dju, havalimanında açıklamalarda bulundu.

22 yaşındaki futbolcu, "Burada olduğum için mutluyum. Trabzonspor'a geldiğim için kendimi çok iyi ve mutlu hissediyorum. Kulüp benimle iletişime geçti. Kulübün söylediği şeyler benim çok hoşuma gitti. Bu yüzden buraya gelmeyi tercih ettim. Ben buraya katkı vermeye geldim. Elimden gelen her şeyi yapacağım." dedi.