İHA

Adıyaman’da birçok yıkıma sebep olan depremlerin ardından normalleşme süreci devam ediyor.

Hayatlarını sürdürmeye devam eden depremzedeler için deprem anlarını bir nebze olsun unutturacak adım, fırın işletmecisi Basri Öztekin'den geldi.

Fırın duvarına kitaplık yaptırdı

Adıyaman Bahçelievler Mahallesi'nde 25 yıldan beri vatandaşlara hizmet veren pide ekmeği fırını işletmecisi, özellikle gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için farkındalık oluşturdu.

Fırına biber, patlıcan, domates ve ekmek üstü peynir getirerek pişirtmek isteyen ve ekmek sırası bekleyenler okusun diye fırının dış duvarına kitaplık yaptı.

"Depremden konuşmak yerine kitap okusunlar"

6 Şubat depreminin ardından fırına gelen müşterilerin depremi konuşmalarından dolayı psikolojilerinin etkilendiğini düşünen işletme sahibi, depremi konuşmak yerine kitap okumaları için kitaplık yaptı.

Fırına gelen müşteriler okuma kitaplarını okurken, çocuklar için ise çalışma kitapları bırakıldı.

Mahalle muhtarı ve vatandaşların desteğiyle mahallelilerden toplanan kitaplar ile oluşturulan kitaplık, mahalle sakinlerinden büyük takdir topladı.

"Kitabı okurken biberimin pişmesini bekliyorum"

Uygulamadan oldukça memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, “Fırına geldik biberlerimizi getirdik Tabii o biberleri bekleme esnasında fırının kenarında kitaplar dizili, hoşuma gitti.

Bir baktım okumak istedim. Daha doğrusu okumayı da seven insanım. Böylelikle kitabı okurken de fırındaki biberimin pişmesini bekliyorum.” dedi.

"Depremle ilgili konuşuldukça çocuklar etkileniyor"

İşletme Sahibi Basri Öztekin ise “Kitaplık fikri evvela deprem sonrası meydana gelen bir fikir. Depremin çocuklar üzerindeki etkilerini azaltmak, gelip burada depremle ilgili konuştukları zaman psikolojileri bozuluyor. Böylece kitapları okuduğu zaman daha çok başka alanlarla ilgileniyorlar. Çocuklar da bu ilgiden memnunlar." dedi.

"Kitap sayesinde kaynaşıyorlar"

Öztekin, "Çevre komşularımız, arkadaşlarımız, müşterilerimiz de bundan memnun. Çocuklar geldiği zaman mutlu oluyorlar. Kaynaşıyorlar kitap sayesinde.

Kitapları değiş tokuş yaparken birbirleriyle kaynaşmış oluyorlar. Arkadaşlar, komşular, çocuklar elinde olan kitapları buraya getirip bırakıp, o onun kitabından, o da onun kitabından istifade ediyor.” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)