Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan TOKİ uyarısı: Son tarih 18 Ekim
DHA

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı borçlarına ilişkin açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlık, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı borçlarına ilişkin peşin ödemede yüzde 25'lik indirim kampanyasının 18 Ekim'de sona ereceğini duyurdu.

KİMLER KAMPANYAYA BAŞVURABİLİR

Bakanlıktan yapılan söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TOKİ'nin peşin ödemede yüzde 25'lik indirim kampanyası 18 Ekim'de sona eriyor. TOKİ'den ev ve iş yeri satın alanlar, borç bakiyesinin peşin kapatılması durumunda yüzde 25 oranında indirimden faydalanabiliyor.

2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satın alınan konutların sahipleri, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran sonu itibarıyla başlayanlar ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar kampanyaya başvurabiliyor. Borcun tamamını kapatamayacak olanlar da kalan borç bakiyesinin yüzde 25 ve daha fazlasını ödemek isterlerse yine yüzde 25 indirimden faydalanabiliyor.

Başvurular, satış işlemlerinin gerçekleştiği bankalara yapılıyor. Kampanyadan yararlanabilmek için geriye dönük taksit ya da emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)