Hollanda’da gördü, Türkiye’de fabrikasını kurdu! Şimdi paraya para demiyor
ensonhaber.com

Trabzonlu aile, tel örgü işinde kendilerine has bir başarı öyküsü yazdı.

Mustafa Değirmenci, yıllar önce Hollanda'da bir arkadaşını ziyaret ederken bir fabrikada gördüğü tel örgü makinesine hayran kaldı.

Bu makineyi Türkiye'ye getirip kendi evinin altında işe başlamak için karar verdi. İlk makinesini Erzincan'da, sadece 2 bin 500 dolara yaptırdı ve zamanla işleri büyüdü.

Oğlu Erol Değirmenci, babasının Hollanda'da gördüğü makineyi Türkiye'ye getirme kararının ailenin kaderini değiştirdiğini belirtiyor.

Yaklaşık 26 yıldır bu işi yaptıklarını belirten Erol Değirmenci, “Tel işiyle uğraşıyoruz en uzun tel örgü imalatını yapıyoruz. Babam 40 yıl önce Hollanda'da çalışırken orada fabrikasını gördü.

Daha sonra da Trabzon'a dönerek orada gördüğü makineyi tarifle beraber yaptırdı. Sonrasında yavaş yavaş biz çalışmaya başladık ve işimizi büyüttük. Makineyle ilgili hiç bir şey bilmiyorduk deneme, yanılma sistemiyle öğrendik. Ben de bu işi 26 yıldır yapıyorum. Bu işi Trabzon'da yapan yok. dışında Samsun'da, Ankara'da var; bölgemizde tek biz yapıyoruz diyebiliriz” dedi.

Şehir dışına da yayıldı

Daha çok halı saha ve site çevresi gibi işlerden sipariş aldıklarını belirten Erol Değirmenci, “Genelde halı sahalar site çevresi bahçe çevirme işlerimiz daha yoğun. Bazen Trabzon dışına bile gittiğimiz oluyor; Rize'ye, Kars'a Samsun'a kadar gidiyoruz. Çocuklarla hep beraber bu işi yapıyoruz. İşinizi sevdikten sonra her şey kolay. Babam Hollanda'da fabrikada çalışan arkadaşını ziyarete gidiyor. Makineleri orada gördü, Trabzon'a geldikten sonra 'böyle bir makine yaptırabilir miyim' diye tornacıya makineyi tarif ediyor.

Makine yapıldıktan sonra evimizin altında küçük bir yer vardı, orada eşe dosta arkadaşlara yapmaya başladı. Daha sonra devam ederek bugünkü duruma geldik. Bu işe başlarken 30 yaşlarında idim, tam işimi buldum severek yapıyorum. İnşallah çocuklarım da bu işi devam ettirecek” dedi.

KAYNAK: İHA