Munzur Vadisi Milli Parkı'nda 1300 motosikletli tur attı
DHA

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Valilik, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen MotoFest’in açılışı, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve çeşitli şehirlerden gelen motosiklet tutkunlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

1300 motosikletçinin katıldığı etkinlik kapsamında, şehir merkezinden Munzur Çayı’nın doğduğu ilçesindeki Munzur Gözeleri’ne bir tur düzenlendi. Sabah saatlerinde Ovacık kara yolu trafiğe kapatılarak motosikletçilerin güvenliği sağlandı.

Munzur Çayı'ndan Ovacık'a eşsiz doğada yol aldılar

Motosikletliler, endemik türler ve yaban hayatı açısından zenginliğiyle bilinen Munzur Vadisi Milli Parkı’ndan geçerek, meşe ağaçlarıyla kaplı dağların arasında akan Munzur Çayı’nın yanındaki kara yolundan Ovacık’a doğru yol aldı. Bu eşsiz doğa manzarası eşliğinde yapılan tur, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Motosikletliler, daha sonra yöre halkı tarafından kutsal kabul edilen Munzur Gözeleri’nde mumlar yakarak dilekler diledi.

Ovacık turuyla başlayan festival, Örenönü Tabiat Parkı’nda düzenlenecek Süper Enduro Şampiyonası ve ATV Cup yarışlarıyla devam edecek, akşam saatlerinde de konserler düzenlenecek.

Vali Tekbıyıkoğlu: "Mumuzu Türkiye'nin huzuru için yaktık"

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Tunceli’nin Türkiye’nin önemli turizm noktalarından biri olacağını belirterek, şunları söyledi:

MotoFest ile birlikte 3 organizasyon daha var 4 gün içerisinde. Bir tanesi Türkiye Süper Enduro Cup yarışması, ATV Cup yarışması var ve moto turlar da bununla beraber icra edilecek. Bugün şehrimizin en güzel güzergahlarından bir tanesi Tunceli'den Ovacık'a kadar, hatta gözelere kadar geldik. Burası da yöre halkı tarafından kutsal bilinen yerlerden bir tanesi. 1300 civarında bir motosikletli sayısı olduğunu arkadaşlarımız söylediler. Tabii burası topografyası, dağıyla, vadisiyle, yollarıyla ve Munzur Irmağı'yla, ormanlarıyla beraber aynı zamanda florası ve faunasıyla beraber hakikaten bir cennettir. Motosiklet için yaratılmış manadadır desek, çok yanlış bir cümle kurmuş olmayız. 1300 kişilik bir ekiple buraya kadar geldik ve burası aynı zamanda yöre insanının da kutsal mekanlarından bir tanesi. Munzur Baba'nın sırra kavuştuğu yer olarak biliniyor. İnsanlar burada çıra yandırarak, bazı dualar ve temennilerde bulunuyor. Biz de motorcu arkadaşlarla beraber çıramızı yandırdık. Mumumuzu yaktık ve ‘Türkiye'nin huzuru ve Tunceli'nin huzuru bozulmasın’ diye temenni ettik. Birkaç sene sonra Türkiye'nin önemli turizm noktalarından bir tanesi olacak. Yabancı arkadaşlarımız çok fazla, şehir dışından arkadaşlarımız çok fazlaydı. Hepsi de büyük bir hayranlıkla buralardan keyif aldılar. Hepsi de ifade ettiler. ‘Biz böyle bilmiyorduk. Bu kadar güzel olacağını tahmin etmedik’ diye. ‘Daha fazla kalabalık geleceğiz. Ailelerimizi getireceğiz’ dediler. Bu hareketliliği böyle böyle sağlamaya devam edeceğiz.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)