Van'da hayatını kaybeden jandarma eri 36 yıl sonra şehit sayıldı
İHA

Afyonkarahisar’ın Susuz beldesi nüfusuna kayıtlı olan Osman Savsar, 1988 yılında Van'ın Çavdıran ilçesinde jandarma er olarak görev yaptığı sırada rahatsızlandı.

Durumunu bölük komutanına aktaran Savsar, yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasından dolayı 3 gün boyunca görev yaptığı askeriyenin revirinde tedavi altına alındı.

3 gün revirde kalan Savsar, birlik komutanının tedavisi için bir üst komutanlık olan tabur merkezine sevki için bilgi vermesinin ardından, öncelikle Van'ın Çubuklu köyüne kızakla götürüldü.

36 yıl sonra gelen şehitlik

Savsar, tedavisinin başlayacağı tabur merkezine aktarıldığı sırada yolda hayatını kaybetti.

Olumsuz hava şartlarından dolayı tedavisi yapılamadığı için hayatını kaybeden Savsar, ailesinin başvuruları üzerine 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren, 36 yılın ardından şehit kabul edildi.

“Bana dünyayı bahşettiler”

Osman Savsar’ın 78 yaşındaki annesi Melahat Savsar, ağabeyi Basri Savsar ve kız kardeşi Serpil Karakaya, 36 yıl sonra gelen şehitlik haberini evlerinde aldı.

Şehidin evine 36 yılın ardından Türk bayrağı asıldı. Bir gönüllü tarafından, şehidin Susuz'da bulunan mezarlığının yaptırılacağı da bildirdi.

Anne Melahat Savsar, “Rabbime şükrediyorum. Allah'ım devletimize, milletimize zeval vermesin. Bana dünyayı bahşettiler. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“İçimizde ukdeydi”

Şehidin kardeşi Sabri Savsar, 36 yıldır şehitlik ünvanı beklediklerini belirtti. Savsar, “Bizim gayemiz, Türk bayrağını evimize, kardeşimin mezarına asabilmekti. Tüm şehitlerimizin evlerine Türk bayrağı asılıyor, bu bizim içimizde ukdeydi.

Kardeşim hayatını kaybedeli 36 yıl oldu. Bugüne kadar kimseden hiçbir şey talep etmedik. Bize bu imkanı sağlayan herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

36 yıl ret cevabı aldılar

Daha önce evlatlarının şehit sayılması için birçok başvuruda bulunan aile, her seferinde ret cevabı aldı. Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından tebliğ edilen şehitlik haberi, aileyi gözyaşına boğdu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)