Zaman yazarı da TARAF oldu "Düşünmek Taraf olmaktır" sloganı ile yayın hayatına başlayan Taraf gazetesi, son günlerde peş peşe yaptığı transferlerle adından sıkça söz ettiriyor. İzlediği yayın politikası nedeniyle bazı kesimlerin 'Yandaş medya' hatta 'Dinci Medya' olarak tanımladıkları Taraf gazetesinin, Doğan Grubu gazetesi olan Radikal'den Murat Belge ve Gökhan Özgün'ü transfer etmesi basın çevrelerinde büyük yankı uyandırmıştı.

BİR O TARAFTAN, BİR BU TARAFTAN
Taraf'ın Doğan Grubu'ndan iki ismi transfer etmesinin yankıları sürerken yeni bir ismi daha kadrosuna ekledi. Zaman gazetesi köşe yazarı Leyla İpekçi, bundan sonra köşe yazılarını Taraf gazetesinde sürdürecek. Edebiyatçı kimliği ile tanınan Leyla İpekçi'nin Taraf'a transferi, "Taraf bir 'o' taraftan, bir 'bu' taraftan transfer yaparak kendisine daha özgür bir ortam arıyanların yeni adresi olduğunu gösterdi" yorumlarına yol açtı.

ZAMAN'IN MODERN YÜZÜ
Edebiyat dünyasının yakından tanıdığı Leyla İpekçi, Elif Şafak ile birlikte Zaman gazetesinin 'modern yüzünü' temsil ediyordu. Leyla İpekçi'nin Taraf'a transferinin ardından bu rolü Elif Şafak bundan sonra tek başına sürdürecek.