İHA

Aksaray'da sabah saatlerinde korkunç bir kaza meydana geldi.

Son zamanlarda yaşanan otobüs kazalarına, bu defa Aksaray- Ankara yolunda olan tur otobüsü de eklendi.

Saat 07.00 sıralarında Aksaray-Ankara Kara yolu Acıpınar mevkiinde, Balıkesir Bandırma'dan yola çıkan 60 yaşındaki Nurhan Hazer idaresindeki yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı.

Bariyerlere çarpan otobüs, yaklaşık 70 metre sürüklenerek şarampole devrildi.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı.

Olay yerine gelen ambulanslarla ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldıktan sonra yaralıların 24'ü Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 10'u ise özel hastanelere kaldırıldı.

Burada tedavi altına alınan yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Hayatını kaybeden 6 kişinin kimlik tespit çalışmaları devam ederken cenazeler otopsi için morga kaldırıldı.

"GÜNEŞ GÖZÜMÜ ALDI"

Olay yerinde basın mensuplarına kazayı anlatan otobüs şoförü Nurhan Hazer, “Sabah güneşi gözümü aldı, hafif değdi bariyerlere. Kurtarayım derken şarampole uçtuk.” dedi. Kazayı ufak sıyrıklarla atlatan bazı yaralılar ise emniyet kemeri sayesinde kurtulduklarını söyledi.

YARALILARDAN İLK AÇIKLAMA: ŞOFÖR UYUDU SANIRIM

Tedaviye alınan yaralılar, otobüsün 2 saatte bir mola verdiğini, Aksaray'da da kahvaltı molası vereceklerini, şoförlerin de saat 03.00 sırasında değişim yaptığını söyledi.

Yaralılardan Güler Şen, "Balıkesir'den Kapadokya gezisine gidiyorduk. Bir grup Balıkesir'den, bir grup da Bandırma'dan bindi. Bandırma'dan gelenler biraz daha sayıca azdı. Yollar güzeldi ve yolculuk iyi geçiyordu.

Uyurken kaza geçirdik, o yüzden hatırlamıyorum. Şoför de uyumuş olabilir. Kaza sonrası bizi çıkardılar. Ambulanslar geldi, müdahale yapıldı" dedi.

"YOL BOMBOŞTU"

Aksaray'da mola vereceklerini belirten Berna Kuru ise "Balıkesir'den yola çıktık, Kapadokya'ya geziye geliyorduk. Büyük bir ihtimalle şoförümüz uyudu. Bariyerlere çarptı, orada da bir kanal vardı. Ben kaza sırasında uyanıktım. Önümüzde hiçbir şey yoktu, yol bomboştu, kaza tamamen şoförden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Boş yolda, yoldan çıkıp yan yattı. Biz 7 kişilik gruptuk. Otobüs saat 21.00'de Balıkesir'den hareket etti. Saat 21.40'ta biz Susurluk ve Bandırma grubu bindik.

Saat 23.00 gibi Bursa grubu bindi. İki saatte bir, sık sık mola vererek geliyorduk. 15-20 dakika sonra da kahvaltı molası vardı. Otobüs yan devrildiği gibi adeta zıplaya zıplaya sürtündü. Hasarın büyük bir bölümü de otobüsün devrildiği bölümde meydana geldi. Koltuklar çok berbattı ve otobüs de biraz kötüydü, sağlıklı bir araba değildi sanırım" diye konuştu.

"KORKUNÇ BİR HENGAMEYDİ"

Yolculardan İpek Kurt da "Sabaha kadar bir şey yoktu. 2 saate bir mola verdik. En son mola verdikten sonra Aksaray'da kahvaltı molası yapılacaktı. Anladığım kadarıyla otobüs yan devrilip kaydı. Korkunç bir hengameydi. Otobüsün devrildiği tarafta, arkada açıklık olduğunu fark ettim ve emniyet kemerimi çözüp arkaya doğru hareket ettim.

O arada ablama seslendim, o yanımdaydı. Ses alamayınca, otobüsün kırık olan camından dışarı çıktım. Mazot deposu patlamıştı, onu haber verdim. Sonra ablamı çıkarmaya çalıştım." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)