Ağaç gövdelerinin beyaza boyanmasının sebebi bakın neymiş…
Haber Merkezi

Dışarıda gördüğünüz bazı ağaçların gövdelerinin diğer ağaçlardan farklı olarak beyaz olduğunu fark etmişsinizdir. Bu ağaçların gövdelerinin neden beyaza boyandığı konusunda çoğu kişinin herhangi bir fikri yoktur.

Birçok kişinin tarafından gelişi güzel olarak boyandığı düşünülse de durum aslında çok farklıdır. Bu boyama işlemi aslında bir işlemi olarak yapılır.

Basit bir boya bir ağacı nasıl koruyabilir diye düşünüyorsanız öyle bir detayı var ki şaşılmayacak gibi değil. Bakın o beyaz boyayla nasıl ağaları koruyorlarmış…

Ağaç gövdesini koruyor…

Tamamıyla ağaçların korunması için gerçekleştirilen bu yöntemle ağaç gövdeleri güneşin sıcak ışınlarından korunmasını sağlıyor.

Kullanılan beyaz boya ya da kireç güneşin sıcak ışınları özellikle de genç ağaçların ince kabuklarını yakarak zarar vermesini engellemek amacıyla hassas ağaç türlerine uygulanıyor.

Genellikle ince kabuklu ağaçlar veya meyve bahçeleri için tercih edilen bu yöntem, kabuğun aşırı ısınmasını engellerken ağaçta oluşabilecek yanığından kaynaklanan yaralanmaları da azaltıyor.