Ayakkabı altındaki desenlerin anlamı bakın neymiş...
Haber Merkezi

Ayakkabı satın alırken hemen herkes yüzeyine dikkat ederken neredeyse kimse alt tabandaki desenlere dikkat etmez.

Herhangi bir anlamı olabileceği düşünülmediğinden dikkat edilmeyen bu desenlerin anlamları ise estetik kaygının ötesindeymiş.

Oldukça işlevsel ve sembolik anlamlar taşıyan bu desenlerin farklılık göstermesinin altında yatan sır bakın neymiş.

DESENLER OLDUKÇA ÖNEMLİYMİŞ

Ayakkabı alışverişi sırasında kolay kolay kimsenin dikkat etmediği alt tabandaki desenler meğer en önemli detaylar hakkında bilgi veriyormuş.

Beğenerek aldığınız bir ayakkabının çok kaymasından şikayet ediyor ve tabanı kaymayan bir ayakkabı istiyorsanız ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta ayakkabının tabanıymış.

Ayakkabının alt tabanındaki desenler meğer zemine daha iyi tutunmayı sağlıyor ve özellikle ıslak veya kaygan yüzeylerde yürüme deneyimini daha güvenli hâle getiriyormuş.

Spor ayakkabılarda sıklıkla gördüğümüz zigzag veya karmaşık desenler, farklı yönlerdeki basıncı eşit dağıtarak ayakkabının yere sıkı sıkıya tutunmasını sağlıyor. Bu, özellikle koşu veya doğa yürüyüşü gibi aktivitelerde oldukça önemliymiş.

Kalın ve daha yoğun desenli alanlar, aşınmaya karşı daha dirençli olacak şekilde dizayn ediliyor. Böylece ayakkabınızın ömrü uzuyor. İşte bu yüzden bazı ayakkabıların altındaki desenler daha kalın ya da karmaşıksa, tercih ettiğiniz ayakkabının dayanıklılığının fazla olduğunu gösteriyormuş.