Olimpiyatlarda kazanan yarışmacılarının madalyayı ısırmasının sebebi bakın neymiş…
Haber Merkezi

Olimpiyatları izleyen birçok kişi kazanan yarışmacıların o hareketlerini fark etmişlerdir. Neredeyse hemen her altın madalya kazanan sporcunun yaptığı ısırma hareketi çoğu kişi tarafından gerçekliğini test etmek olarak algılanır.

Ancak durum yalnızca bundan ibaret değildir. Sporcular madalyaları ısırdıkları bu hareket aslında oldukça eskiye dayanıyormuş.

Oyunları, birçok dalında sporcuların yeteneklerini sergiledikleri bir platform olmanın dışında aynı zamanda geleneklerini ve sembollerini de dünyaya gösterdikleri bir yerdir.

Peki neden o madalyalar ısırılıyor…

Ülkeleri fark etmeksizin birçok altın madalyayı kazanmalarının ardından o ikonikleşmiş olan madalya ısırma hareketini yapar. Bu hareketi her ne kadar gerçekliğini test etmek olduğu düşünülse de durum bunun tam aksidir.

Eskilerden günümüze kadar gelen bu hareket başlarda herkesin bildiği gibi gerçekliği test etme amacıyla yapıyordu. Ancak ilerleyen zamanlarda bu hareket sadece gerçekliği test etme amacıyla değil tamamıyla gelenekselleşmiş olduğu için yapılmaya başlandı.

1912 Stockholm Olimpiyatları’ndan beri madalyalar saf altından üretilmediği için yalnızca bu anı ölümsüzleştirmek için tüm sporcular yıllardır bu ‘klasikleşmiş’ pozu veriyor.