Saksıların altında bulunan bu delikler bakın ne işe yarıyormuş…
Haber Merkezi

Çiçekler bulundukları ortamı güzelleştiren detaylardır. İster eve ister bahçeye kattıkları rengârenk görüntülerle çoğu kişi tarafından severek yetiştirilir.

Çiçekleri sulama esnasında saksıların altından su sızdığına çoğu kişi tanık olmuştur. Bu durum saksıların altında yer alan delikler sebebiyle olduğundan bunu engellemek adında saksının altına suyun akıp gitmesini önleyecek kaplar konulur.

Peki ya suyun boşa gitmesine neden olan bu delikler neden yapılmıştır? Her ne kadar fark edilse de üzerinde durulmayan bu ayrıntının sebebi meğer oldukça mantıklıymış.

Bakın o delikler neden yapılıyormuş

Çoğu kişi için herhangi bir önemi olmadığı düşünülen bu delikler aslında bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için yapılmış bir detaymış.

Saksıdaki bu delikler, suyun drenajını sağlayarak köklerin aşırı sulama sonucu zarar görmesini engelliyor. Ayrıca, topraktaki nemin dengelenmesini ve bitki köklerinin oksijen almasını sağlayarak sağlıklı bir ortam oluşturuyorlar.

Ayrıca bu delikler, dış mekânda yetiştirilen bitkiler için de büyük önem taşıyorlar. Yağmur yağdığında, bu delikler sayesinde suyun drenajı sağlanarak toprak nemini koruyor ve böylelikle kök çürümeleri önleniyor.