Tüm altın avcılarının rüyası o külçe! Değeri 8 milyon pound olan o külçe bakın nerede bulundu…
ensonhaber.com

yatırım araçları arasında en çok talep gören seçeneklerin başında yer alır. Altın avcılarının en büyük hayallerinden olan külçe altın bulmak ise çoğunlukla hayal olarak kalır.

Avustralya’da yapılan altına hücum sırasında çeşitli bölgelerden gelen altın avcıları tarafından bulunan o külçe göz doldurmayı başardı.

Tüm altın avcılarının hayallerini süsleyen o büyük külçe bölgeye İngiltere’den gelen madenciler tarafından bulundu. Bir adam ağırlığında olan o altın külçesi hayranlık uyandırdı.

Tamı tamına 8 milyon pound…

1869 yılının Şubat ayında altın arayan iki madenci tarafından bulunan külçe dünyanın en büyük altın külçesi olarak tarihe geçti. John Deason ve Richard Oats adlı iki Cornish madenci tarafından Avustralya'nın Victoria bölgesinde bulunan altının değeri dudak uçuklattı.

Değeri 8 milyon pound olan altını bir ağacın köklerine saplanmış şeklinde bulundu. Toplamda 72 kilogram (11 taş) ağırlığında ve 61 cm uzunluğunda devasa bir külçe hayranlık uyandırdı. "Hoşgeldin Yabancı" lakaplıydı ve Bulldog Gully adı verilen bir yamaçta kuvarsla kaplı olarak keşfedildi.