
Endonezya’nın Doğu Nusa Tenggara bölgesinde yer alan Flores Adası'ndaki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nda patlama meydana geldi. Lav ve kül püskürten yanardağın çıkardığın kül ve duman 2 kilometre yüksekliğe kadar ulaştı.
En üst seviyede alarm verildi, bölge tahliye ediliyor
Yetkililer, 1 Ocak'tan bu yana volkanik faaliyetlerin yaşandığı yanardağ bölgesinde alarm durumunu en üst seviyeye çıkarırken, yanardağ bölgesinde bulunanlar tahliye edildi. Yerel yetkili Benediktus Bolibapa Herin yaptığı açıklamada, bölge sakinlerinden yanardağdan gelen lav ve külden kaçınmak için derhal güvenli noktalara sığınmalarını çağrısında bulunarak, şu anda yaklaşık 5 bin kişiyi barındıran iki geçici barınak kurulduğunu söyledi.
Marapi Yanardağı'nda alarm seviyesi yükseltildi
Sumatra Adası’nda bulunan Marapi Yanardağı’nda yakın zamanda alarm durumu 3 yani turuncuya yükseltilmişti. Marapi'de geçtiğimiz senen aralık ayında meydana gelen patlamada 23 kişi hayatını kaybetmişti.

Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.