Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ilk öğrencilerini ağırladı
AA

Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev'in inisiyatifleriyle Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kurulan Türkiye- Üniversitesi'nde ilk eğitim dönemi resmen başkadı.

Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi'nin iş birliğiyle faaliyetlerini sürdürecek olan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi (TAÜ), bugün ilk öğrencilerini kabul etti.

ÖĞRENCİLERİ BÖLÜM ÖĞRETMENLERİ KARŞILADI

Yeni okul ve eğitim dönemi heyecanı ile sıraları dolduran öğrencileri, donanımlı öğretmenler ve profesörler karşıladı.

Her öğrenci, bölümlerine göre ilgili akademisyenlerle bir araya geldi. Bölümleri ve dersleri konusunda akademisyenlerden bilgi alan öğrenciler, öğretim üyeleri ve idari personelle tanıştı.

TAÜ'de ODTÜ'nün desteğiyle bilgisayar mühendisliği, İTÜ'nün desteğiyle endüstri mühendisliği, Hacettepe Üniversitesinin desteğiyle gıda mühendisliği eğitimleri alacak 86 öğrenci ilk derslerine girdi.

TAÜ'NÜN KURULUŞU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in huzurunda 19 Şubat 2024'te Ankara'da Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında "Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin (TAÜ) Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalanmıştı.

Üniversitede eğitim verilen alanlarda nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve her iki ülkenin bilimsel araştırma kapasitelerinin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

YENİ BİR YÜKSEKÖĞRETİM MODELİNİ TEŞKİL EDİYOR

YÖK tarafından belirlenen köklü Türk üniversitelerinin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarının yürütüleceği Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, yeni bir yükseköğretim modeli olarak uluslararası öğrencilere hitap edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)