İŞKUR 400 bin liraya kadar hibe desteği veriyor: Başvurular başladı
AA

İŞKUR, işveren ile iş arayanı buluştururken, diğer bir yandan da sağladığı desteklerle girişimcilerin iş yeri açmasını sağlıyor.

İŞKUR mesleki eğitim kursları; işbaşı eğitim ve hibe programlarıyla işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına hizmet veriyor.

Kurum, özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına da katkı sağlıyor.

İşini kurmak isteyen engellilere 400 bin lira, eski hükümlülere ise 300 bin liraya kadar destek

İŞKUR'un işini kurmak isteyen engellilere 400 bin liraya, eski hükümlülere ise 300 bin liraya kadar sağlayacağı hibeden faydalanmak isteyenler, başvurularını 7 Haziran'a kadar yapılabilecek.

Destek miktarları artırıldı

ve eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik 2014'ten bu yana hibe programları yürüten kurum, nisan ayında engelliler için hibe miktarını 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlüler için ise 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltmişti.

İŞKUR, başvuruları almaya başladı

Kurum, yeni dönem hibe programları için başvuruları almaya başladı. Destekten yararlanmak isteyenler, projeleriyle 7 Haziran'a kadar e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Engellilere 183 milyon liranın üzerinde ödenek

İŞKUR tarafından, engellilerin kendi işlerini kurmalarını ve istihdam edilmelerini desteklemek amacıyla 2014 yılından bugüne kadar 3 bin 608 projeye toplam 183 milyon liranın üzerinde ödenek aktarıldı.

Eski hükümlülere 110 milyon lira hibe desteği

Söz konusu dönemde, aynı kapsamda eski hükümlülere de 2 bin 746 proje için yaklaşık 110 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)