
6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı deprem, etrafımıza karşı daha duyarlı olmamıza neden oldu.
Artık daha dikkatli baktığımız için bir yolda ilerlerken, zaman zaman balkonları dökülen binalar gözümüze çarpıyor.
İstanbul dahil tüm büyükşehirlerde yaşanan bu durum için yetkililer kentsel dönüşümde yeni kampanyalar gündeme getirerek yapı stokunun depreme dayanıklı olmasını amaçlıyor.
BETONU DÖKÜLMÜŞ, PASLI DEMİRLER ORTADA
Balkonların betonları dökülmüş ve paslı demirleri çıkmış halde hala kullanılıyor olması da ayrı bir güvenlik sorunu olarak karşımızda duruyor.
BİNANIN DURUMUNU BALKONLAR ELE VERİYOR
1990 öncesi yapılan, yapı kurallarına uyulmadan inşa edilen ve hazır beton sistemleri kullanılmayan binaların tehlikeli boyutları balkonlarından belli oluyor.
Bu durum, sadece o bina için değil, balkonların altından geçenler için de ciddi tehlike oluşturuyor.



Fotoğraflar, Tekirdağ merkezdeki binalara ait.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.