
Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren gelecek yılki asgari ücret zam oranı hükümetin de gündeminde.
Yeni yıla yaklaştığımız bu günlerde kamuoyunun en önemli maddelerinden biri haline gelen konu, enine boyuna bugün AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında görüşüldü.
GÜNDEM ASGARİ ÜCRET
Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda pazarlıkların başlamasından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, çalışmalar masaya yatırıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın asgari ücret kapsamında yürüttüğü bir çalışma, toplantıda Erdoğan'a sunuldu.
Toplumun çeşitli kesimlerinden gelen MKYK üyeleri ise işçi ve işveren topluluklarından aldıkları mesajları Cumhurbaşkanı'na iletti.
ZAM ORANINDA BEKLENTİ YÜKSEK
Özellikle bu yıl hükümet üyelerinin asgari ücret zammının yüksek olacağı yönündeki açıklamaları beklentiyi de yükseltti.
Bu kapsamda AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 2022 asgari ücret zammının 19 yıllık AK Parti iktidarı dönemindeki en yüksek zam olacağını söylemişti.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.