Başbakan Binali Yıldırım İTÜ'de
Haber Merkezi

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere'den gelen bir heyetle arasında geçen hızlı tren diyaloğunu anlattı:

HEP İMRENİRDİK, ŞİMDİ ONLAR İMRENİYORLAR

"Batı'da orda burda alt yapıdaki gelişmeyi o modern havalimanlarını gördüğümüzde hep imrenirdik, hayıflanırdık: Niye bizim memleketimiz de yok diye. Allah şükür, şimdi biraz onlar hayıflanıyorlar.

BİZ DE HIZLI TREN DAHA YOK DEDİLER, ÇALIŞIN SİZİN DE OLSUN DEDİM

İngiltere'den misafirlerimiz geldi, hızlı tren bizde var diyince "Sahi, siz de var mı hızlı tren, biz de daha yok" diyor.. Çalışın sizin de olsun dedim"

Başbakan Binali Yıldırım İTÜ'de

Binali Yıldırım'ın İngiliz heyetle arasında geçen hızlı tren diyaloğu VİDEO

Konuşmasında terörle mücadeleye devam edileceğini belirten Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

BUGÜN GAR SALDIRISININ YILDÖNÜMÜ

"Elimden geldiğince üniversitemizin açılışına ve mezuniyet törenlerine katılmaya gayret ediyorum. Ulusal ve uluaslararası başarıyla ülkemizin gözbebeği haline gelen İstanbul Teknik Üniversitesi'nin başarılarının devamını diliyorum.

Bugün 10 Ekim, dünkü alçak saldırıda şehitlerimiz var. Yine Gar Saldırısı'nın bugün yıldönümü. Yüz vatandaşımız orada hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi de vardı. Teröristin maalesef kutsal bildiği hiçbir şey yok. Cana kıyarken en ufak bir tereddüt göstermiyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Doğrusu terörle mücadele ülkemizin yeni karşılaştığı bir durum değil, 40 yıla yaklaşan bir süreçten bahsediyoruz. Günümüzde ise sadece bölücü terör örgütüyle değil aynı zamanda FETO terör örgütüyle ve DEAŞ terör örgütüyle mücadeleye devam ediyor.

SURİYE'DE YAŞANANLARDAN EN ÇOK ETKİLENEN ÜLKELERİN BAŞINDA TÜRKİYE GELİYOR

Bu coğrafya tarih boyunca hep hareketli olmuştur. Çünkü bu coğrafya medeniyetlerin buluştuğu zaman zaman da medeniyetlerin çatıştığı topraklar olmuştur. Günümüzde Suriye'de yaşananlardan en çok etkilenen ülkelerin başında Türkiye geliyor. Türkiye'nin bu meseleye sahip çıkmasından rahatsız olduklarını görüyoruz.

ÖNCE DEVLET OLMAYI BİLİN, BUNU YAPMAZSANIZ SÖYLEDİKLERİNİZ MİZAHİ OLUYOR

Bunu söyleyenlerin önce ülkelerine sahip çıkması gerekiyor. Önce devlet olmayı bilin. Bunu yapmazsanız söyledikleriniz mizahi oluyor. Bir takım unsurları orada barındırmaya devam ederseniz, Türkiye elbette hudutlarını korumak, vatandaşlarının can güvenliğini korumak için her türlü tedbiri alır. Bunlar terörden medet umanların son çırpınışlarıdır. Her türlü tedbir alınıyor daha fazlası da alınacak"